Grave Lokaal

Kort nieuws:Prinses “Margriet” gelegaliseerd?, zwembad Dichterbij open van de zomer, carillon bespelen en Graafse basketballer Nederlands Kampioen

Gravenaar Hugo de Wit, in Wildcatskleur zwart, is Nederlands kampioen bij de bas-ketbaljeugd geworden. Proficiat Graafs Talent.

Foto: Brigitte van Heeswijk.

De “Prinses Margriet” krijgt eindelijk na jaren procederen en wachten, mede dankzij de inzet van Toine Goossens, gebiedsontwikkelaar van de Reconstructie Peel en Maas, de status rivierpleisterplaats. De provincie Noord Brabant heeft een positieve beslissing genomen om bestemmingsplan aan te passen. Grave moet die beslissing binnenkort nog nemen.
Peter van Bakel van Dichterbij vertelde dat het zwembad in Velp van de zomer open is. In september neemt de nieuwe eigenaar het bad over en gaat het bad aanpassen aan deze tijd waarna het weer in gebruik genomen wordt.”Het carillon kan binnenkort iedere vrijdagmorgen weer bespeeld worden”: onze stadsbeiaardier Albert van Woerden.Knapzakwandelroutes Ark Prinses Margriet Op een van de mooiste plaatsen van Brabant in de nabijheid van de fraaie vestigingstad Grave ligt de Ark Prinses Margriet in de Maas. Deze historische ark uit het begin van de vorige eeuw heeft in het verleden dienst gedaan als kantoor, kerk en opleidingsplaats voor de marine. Frans van Steen en Albertine Arts hebben zich over de ark ontfermd. In het kader van een Maas project zijn ze eind tachtiger jaren gevraagd naar Grave te komen en hebben ze een ligplaats in de Maas gekregen. Hun wens is een kleinschalige toeristische voorziening te maken door op het bovendek een paar gastenverblijven te maken geschikt voor bed & breakfast. Tevens zijn gasten welkom in een ruimte waarin ze geïnformeerd worden over de natuur in en rond de Maas. En tenslotte is er ruimte in de ark gereserveerd voor het houden van high tea bijeenkomsten. Maar voor het zover is moet de lopende procedure afgerond zijn. In 2008 heeft de provincie Noord-Brabant haar goedkeuring aan het initiatief verleend. Albertine en Frans nodigen u van harte uit om al vast een kijkje op de ark te komen nemen en ze zullen u enthousiast over hun ambities en plannen vertellen.Albertine en haar echtgenoot Frans van Steen streven al vele jaren naar hun ideaal om van de historische woonark “Prinses Margriet” een kleinschalige toeristische attractie te maken. In de loop van 2009 hopen ze toestemming te krijgen om met Bed & Breakfast te starten en gasten te mogen ontvangen voor High Tea. Grave 0486 421037In juli 2007 las ik in de besluiten van B&W:1. Het college gaat akkoord met bijgaande ruimtelijke onderbouwing voor de rivierpleisterplaats te Grave (Ark Prinses Margriet);
2. Appellanten worden in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na verzending van de ruimtelijke onderbouwing aan hen, kennis te nemen van de ruimtelijke onderbouwing;Aansluitend wordt de ruimtelijke onderbouwing, in het kader van vooroverleg, naar gedeputeerde Staten van Noord Brabant gestuurd en hun advies in dezen afgewacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder