Grave Lokaal

Op bezoek bij; no. 5: Cuijkse commissievergadering en ronde tafelgesprek.

Tijdens de commissie-vergadering kreeg Henk Siroen bijval van de burgemeester over de ingediende motie zoals die in Grave is verworpen door de coalitie!!

“Met enige aanpassingen is dit een goede aanbeveling om in het Land van Cuijk de discussie te starten hoe verder als we de WGR’s aangenomen hebben. “

In het Ronde Tafelgesprek dat erg boeiend was en dat we in Grave ook moeten gaan voeren schetste de burgemeester d.m.v. een groot aantal constateringen dat de politiek zich erg snel moet uitspreken over ontwikkelingen die op het Land van Cuijk afkomen.

Misschien kan de heer Schoofs samen met de burgemeester van Boxmeer en onze eigen burgemeester op een vergadering voor de vakantie nog de raad hun bevindingen voorleggen.

Voor de provincie tellen we bijv. meer mee als we een bepaalde status hebben. Den Bosch eist de centrumfunctie op van de regio Noord-oost Brabant. De 5 sterrenregio kent zijn eigen dynamiek. Het project Beeldenstorm loopt naar een slot toe. Uden,Oss,Veghel en Schijndel gaan intensief samenwerken. enz. enz.

De griffier van Cuijk gaf spontaan tekst en uitleg en zorgde voor een bundel vergaderstukken waarin overzichten zaten die we zo in Grave over kunnen nemen.
Zodra het verslag van de Ronde Tafelbijeenkomst gereed is krijg ik dit doorgestuurd en plaats ik dit op deze site.

In het fotoarchief een impressie van deze vergadering. Nu toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *