Nieuwe plannen in de geest van Crepain.

In een extra vergadering van de gemeenteraad, dinsdagavond, vond de miljoenendans plaats over de vernieuwing van het Graafse stadshart. Dat de gemeente een verlies leidt, neemt men voor lief.

Het hield de Graafse gemeenschap al een tijdje bezig: de invulling van het project “Bijl/Hofplein”, in het hart van het centrum.

In zijn inleiding was wethouder Bos duidelijk:” Ik heb het er erg moeilijk mee. Wat we wel of niet gaan doen is bepalend voor de komende 40 jaar! Het bedrag van 3,2 miljoen euro is te veel om onze burgers mee lastig te vallen. Dus moeten we van de huidige plannen afzien.”

Leon Kamps (PvdA) was de eerste om te reageren. Hij had een drietal alternatieven, waarvan het laatste bij de overige raadsleden aansloeg. “We nemen afscheid van Mooiland Maasland en we bieden het plan van architect Crepain aan drie marktpartijen aan”.

Anja Henisch (LPG) ging mee, maar stelde dat het al veel te lang had geduurd en wilde dat het College binnen vier weken met een aantal varianten zou komen.

Jacques Leurs (fractie Jacques Leurs) vond dit hele gebeuren een calamiteit, waarvoor de reserves mochten worden aangesproken.

Ook Frank Stoffer (SP) vond dat het geld moest worden uitgegeven, voor de Graafse ondernemrs en de vele woningzoekers.

Het CDA, bij monde van Ben Peters, was wel te porren voor het voorstel van Kamps. Ook hij drong aan bij het College om met alternatieven te komen.

Peter Hendriks vond dat Grave nu verder moest met een andere partij:
“We moeten niet voor 60 maar misschien wel voor 600 jaar voort kunnen.”

Bij alle partijen overheerste de voorkeur om in de geest van Crepain verder te gaan.

Burgemeester Delissen kon voldaan de uitslag van de stemming bekend maken:”Fantastisch dat we unaniem voor het voorstel hebben gestemd! Binnen vier weken liggen er een aantal varianten, waarover U zich kunt uitspreken.”

Dat de gemeente nu stopt met de samenwerking met Maasland Mooiland kost de gemeente iets meer dan een miljoen euro. Dat neemt men voor lief.

Bron: Freddy Kloote (sorry Freddy accent op je naam ontbreekt) van de Graafsche Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: