ARENA: Vrouwen nemen de macht over in Pothuusburg.

GRAVERMAAT: In Pothuusburg zijn de prinsen bekend die de komende tijd gaan regeren over Pothuusburg. Boven dit artikel staat een foto uit mijn archief. Kijken naar de optocht!!!

Carnavalsseizoen van start: vrouwen

nemen de macht over in Pothuusburg

Door Freddy Klooté
POTHUUSBURG – Afgelopen week werd het jaarlijks Elfde van de Elfdefeest van CV Pothuusburg uit Grave gehouden. Op zaterdagavond waren de volwassenen aan de beurt. Altijd spannend wie de nieuwe Prins wordt. Of, tegenwoordig mag je ook van Prinses spreken. Maar dat is in Pothuusburg slechts twee keer voorgekomen, dus de dames hebben nog een flinke inhaalslag te maken. (foto: Esmee ter Horst)

Alaaf en doe jullie best, dacht de verslaggever. Na de coronatest te hebben doorstaan kwamen de gasten in een veilige en mooi aangeklede zaal van Catharinahof. Meteen gonsden de namen van potentiële Prinsen rond. Prins TITA XL moest steek en scepter inleveren en mocht in ruil voor een blad bier plaats nemen in het Convent van Senatoren. Voor wat hoort wat. Daarna werden de lichten gedempt, de laatste weddenschappen afgesloten en gingen de spotlights aan. En jawel hoor. De dames hadden weer sterke pion naar voren geschoven. Prinses TITIA III (Heidi van Kempen-Walraven) werd met gejuich ontvangen. Samen met haar gevolg is zij de nieuwe aanvoerder van Pothuusburg. Hoewel, corona zette een rem op de tocht langs de feesttempels waar in het verleden meermaals op de nieuwe Prins(es) werd geklonken. Om 12 uur was het bedtijd.

Op zondagmiddag was de grote onthulling van de jeugdprins(es). Een traditie. Ook afgelopen zondag hadden zich weer veel carnavalskids verzameld in Catharinahof. De zaal weer schitterend in orde gemaakt door de onmisbare vrijwilligers. Muziek en dans weer puntgaaf verzorgd. Prinses Maaike trad met haar gevolg af en de nieuwe Prins(es) kwam beeldje voor beeldje op het grote scherm tevoorschijn. Van schattige baby op het scherm tot de jongedame van nu. Prinses Amber Erkelens kreeg alle attributen die bij de heerschappij over de jeugd van Pothuusburg overhandigd en ook haar gevolg werd beeldje voor beeldje aan de zaal bekend gemaakt. Het werd één groot feest. Met dans en muziek. En chocomel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: