De Gelderlander: Onbegrip over uitblijven van fietsbrug in Grave.

GRAVERMAAT: De Gelderlander schrijft over de fietsbrug die er niet kwam. 

Ouders en scholen tonen ongerustheid in

gemeenteraad

De fietsbrug moest er komen, parallel aan de huidige brug in de Stoofweg over de Graafsche Raam. Gisteren sprak de gemeenteraad van Grave erover.

Een fietsbrug is veiliger voor de kinderen die naar de Brede School Oost moeten, was de gedachte. Maar bij nader inzien werd bij de gemeente Grave bedacht dat de fietsbrug toch niet nodig was; of toch wel?

,,Hij is héél hard nodig”, betogen nu de ouderraad en de medezeggenschapsraad van de basisscholen Hartenaas en De Sprankel, die gehuisvest zijn in de Brede School IKC De Graaff, waarvan de eerste steen in 2018 werd gelegd.

Om de aanleg van de brug mogelijk te maken wordt wel alvast het bestemmingsplan gewijzigd. ,,Maar we gaan eerst tellingen houden of er nog wel behoefte aan die brug is”, zei wethouder Theo Lemmen een week geleden al. ,,Nog meer onderzoeken? Er liggen er al diverse in de la”, reageerde Arno van Heemskerk van de LPG toen.

Tijdens de raadsvergadering van gisteravond drong Theo Lucassen namens de medezeggenschaps- en ondernemingsraad en de besturen van De Sprankel en Hartenaas aan op snelle realisatie van de brug. ,,Er is bij de brug een wegversmalling, er rijden veel vrachtwagens, én er wordt te hard gereden”, hield Lucassen de toehorende gemeenteraadsleden voor.

Noodkreet

,,Ik snap werkelijk niet waarom de brug nog niet gerealiseerd is. Er is destijds tijdens een informatieavond een noodkreet door ouders gedaan. Er werd door raadsleden goed met ons meegedacht, en er werden de nodige aanpassingen voorgesteld. Er werd later zelfs een budget voor de brug beschikbaar gesteld en het bestemmingsplan is aangepast. Een aantal aanpassingen is reeds gerealiseerd. Maar de belangrijkste, de fietsbrug, nog niet”, zei Lucassen.

Zijn twee kinderen (8 en 9)maken dagelijks gebruik van de Stoofbrug: naar school in de ochtend en in de middag weer naar huis. ,,En ik maak me iedere dag zorgen over hun veiligheid”, maakte Lucassen duidelijk. ,,De brug is uiterst krap. Ouders kunnen niet eens naast de kinderen rijden. Kinderen van 4 jaar delen er de weg met grote, te hard rijdende vrachtwagens.”

Arno Heemskerk, van coalitiepartij LPG, liet weten de wens om alsnog een voetgangers-fietsbrug naast de huidige brug over de Graafsche Raam aan te leggen te steunen. ,,Wij snappen niet waarom het budget voor de brug uit de begroting is verdwenen.” Destijds was een bedrag van een miljoen euro bestemd voor het plaatsen van de extra brug. ,,Over  het terugdraaien van de aanleg van de brug is geen overleg geweest met scholen, ouders en omwonenden”, aldus Heemskerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: