Nieuwsbrief Sint Elisabethparochie: aandacht voor de Urnentuin.

GRVERMAAT: In de prima verzorgde nieuwsbrief van de Graafs Sint Elisabethparochie trof ik onderstaand artikel over de urnentuin aan. Boven dit artikel een archieffoto van een viering in de Sint Elisabeth 

‘Moge zij in Gods Naam rusten in Vrede’

Binnen de muren rond Graafse St.‐Elisabethkerk ligt aan de Maaszijde al jaren een indrukwekkend verstillende ruimte. Zomaar schuifelende en snuf‐ felende toeristen weten deze dankbaar te vinden. Het is alweer enkele jaren geleden, dat zich hier een Beeldentuin manifesteert. Ondanks alle inzet, kwaliteit en zorg doet ‘Kijken en niet kopen’ de exploitanten in 2012 de das om.

Onze parochie pakt zelf de handschoen op en richt deze ruimte uitnodigend in als Urnentuin. Mei 2015 zegent een ingewijde Mgr. Wim van der Valk deze daartoe in. Betrokken, voormalig kanunnik is vanuit Antwerpen tevens de schenker van de in onze Dom en op onze website gekoesterde Staakmadonna, onze ‘Goede Moeder’.
De eerste urnen vanuit onze parochie volgen schoorvoetend. De laatste jaren loopt het echter qua laatste rustplaats voor parochianen en na overleg met het parochiebestuur eventueel andere Gravenaren storm. Jegens met name mogelijk te overlijden Gravenaren lijkt dit oneer‐ biedig gezegd. Eerbied voor deze rustplaats gebiedt ook, dat men niet ‘ongefundeerd lang’ voor een mogelijk overlijden een rustplaats bij onze parochie kan vastleggen.

Parochiebreed dankzij zorg en inzet van velen is de Urnentuin in stappen nader ingericht.

Alle lof… Nou ja, nabestaanden met deze zomer open schoentjes komen
dankbaar dagelijks, maar gaan dankzij de kleine kiezeltjes op paden met pijnlijke voeten naar huis.

Onze parochie is naar overledenen en nabestaanden dankbaar deze rustplaats in de schaduw van onze St.‐Elisabethkerk te mogen aanwenden.
Onze kwetsbare kanten kennen wij als parochiegemeenschap. Maar dankzij fikse investeringen en veel toegewijde vrijwilligers krijgen overledenen op de parochiekerkhoven van Velp, Escharen, Gassel en deze Urnentuin alle mogelijke zorg: ‘Requiescant in Pace…’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: