Grote kans dat de Viering zondag bij de Maria kapel in Gassel doorgaat.

GRAVERMAAT: In de nieuwsbrief van de Sint Elisabethparochie stond dit artikel.

Het ziet er – God zij dank – naar uit dat de eucharistieviering bij de Mariakapel, zondag in Gassel, doorgaat. Alleen het kabinet en de weersverwachting kunnen nog roet in het eten gooien. De seinen lijken echter op groen te staan. Dat is goed nieuws. Voor het eerst sinds jaren kan het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming dus buiten en met de bereidwillige medewerking van harmonie en gilde gevierd worden.

Processierupsen en muggen

Er is de laatste tijd veel werk verzet om de kapel en het Mariabeeld op te knappen. Mede daardoor werd duidelijk dat er overlast mogelijk was door processierupsen en muggen. Het kerkbestuur heeft er‐ eenmalig! ‐ voor gekozen om de nesten van de processierups door een bedrijf te laten verwijderen. Dat was een kostbare zaak, maar omdat zovelen hun beste beentje hebben voorgezet om de viering te organiseren en/of (mede) mogelijk te maken, is deze uitzondering gemaakt. Kapel noch grond of bos is eigendom van de parochie.

Dertig kerkgangers welkom

Omdat door de medewerking van het koor, de harmonie en het gilde en de verplichte anderhalve meter er slechts dertig deelnemers aan de Eucharistieviering toegelaten mogen worden, wordt een aanzienlijk aantal parochianen die zich hadden opgegeven verwezen naar de HH. Missen in de kloosterkerk (09.30, Oud‐Velp) of de Sint‐Elisabethkerk (11.00 uur, Grave).

Respecteer de coronamaatregelen, ook in de openlucht

Onze parochie houdt zich aan de coronamaatregelen. Het is belangrijk dat we elkaar hierin ondersteunen. Dat betekent dus, onder andere, het ontsmetten van de handen (voor de H. Mis en de communie) en het respecteren van de anderhalve‐meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: