ARENALaatste NieuwsVoorpagina

ARENA: dagbesteding in centrum Grave.

ARENA: Mooi verslag van de drie mogelijkheden om creatieve dagbesteding te doen in het centrum. 

Drie mogelijkheden voor creatieve

dagbesteding in het centrum van Grave

GRAVE – De levendigheid van een binnenstad is natuurlijk gebaat bij een gemêleerd aanbod van zowel winkels, diensten, ambachten als zorgaanbieders. Daarom is het zo leuk dat Grave in het centrumgebied maar liefst drie bijzondere en creatieve dagbestedingen heeft. En daar willen wij u hier graag meer over vertellen. (foto’s: Grave_Brabant)

Atelier 276
Jopie Broeks is de drijvende kracht achter haar Atelier 276. Het bedrijf is gevestigd op het Torenplein nummer 3. Haar in zestien jaar opgedane expertise op het gebied van onderwijs en zorg komt tot zijn recht in de mogelijkheden die haar atelier heeft. Zo heeft Jopie de opleiding voor docent Handvaardigheid en Textiele werkvormen gevolgd op de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg. Zij is Algemeen en Psychiatrisch verpleegkundige en daarnaast docent verpleegkunde.
Er worden door haar sinds 2003 begeleidingstrajecten aangeboden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een functiebeperking. Daarnaast is Atelier 276 ook een kunstwerkplaats voor iedereen die zijn/haar eigen creativiteit wil prikkelen en wil ontwikkelen. Er wordt in kleine groepen gewerkt met een brede keur aan materialen. De doelstellingen zijn duidelijk: inspiratie opdoen, lichamelijke mogelijkheden (her)ontdekken en het aangaan van sociale contacten. Het draait er vooral om om plezier te beleven in het kunstzinnige werk.

Jopie Broeks geeft u graag informatie. Kijk daarvoor op www.atelier276.nl

De Papyrus
De Papyrus is onderdeel van de Dichterbij-organisatie en gevestigd in het monumentale voormalige postkantoor aan de Klinkerstraat 15. De Papyrus is al vele jaren een kunstatelier voor creatieve dagbesteding. De werkzaamheden binnen deze organisatie zijn zeer gevarieerd. De cliënten maken en beschilderen objecten van papier-maché. Er wordt geschilderd en getekend op doek, papier en hout en men kleit. Een belangrijk onderdeel van de Papyrus is de mooie kunstwinkel waar vrolijke kunstobjecten te koop zijn. Het betreft hier de creaties waar met creativiteit en plezier aan is gewerkt. De Papyrus werkt ook samen met de winkeliers van Grave door het leveren van bijvoorbeeld kerst- en carnavalsversieringen.
Wil de cliënt een keer wat anders doen dan creatief bezig zijn, dan kan dat bij De Papyrus ook. Men houdt namelijk erg van koken, muziek maken en bewegen en men heeft licht industrieel werk te doen. Er is een hechte samenwerking met dagbesteding De Zuid-Ooster in Grave en met kinderboerderij Buitengewoon in Velp. Als de deelnemers het leuk vinden, dan kunnen ze regelmatig een bezoekje brengen aan een van deze andere Dichterbij-locaties. Bij De Papyrus willen ze niets liever dan dat de cliënt zich thuisvoelt en zichzelf kan zijn.

Meer informatie vindt u op www.dichterbij.nl/locaties/grave/papyrus

Snoeperij Heintje
Snoeperij Heintje is gevestigd op het adres Hoofschestraat 13B. Naast een winkel is dit tevens een fantastische werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. De Snoeperij valt onder de vlag van Waalzorg in Wijchen. Bij de Snoeperij kan je op een passend niveau en tempo werken in de dagbesteding. Dat kan naar keuze voor en achter de schermen. Klanten kunnen in de zaak naast snoepgoed terecht voor sfeervolle woonaccessoires en originele cadeautjes. Ontdek ook de heerlijk geurende thee van Tea Netherlands, de originele snoeppotten, lekkere bonbons van Visser chocolade en nog veel meer. Zo is er tevens een gezellige koffiecorner.
Van maandag tot en met vrijdag wordt men vergezeld door de deelnemers van de dagbesteding. Zij zijn zowel voor als achter de schermen hard aan het werk om de winkel draaiende te houden. De online webshop moet u ook echt eens bezoeken, daar vind je toffe cadeau-ideeën.

Ben je nog op zoek naar een leuke werkplek en heb je (of krijg je) hiervoor een passende indicatie? Kijk dan op www.snoeperijheintje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *