Team Lokaal. Onze nieuwe naam. Jouw vertrouwde lokale politiek. 7 politieke partijen samen 1 Team Lokaal Land van Cuijk

GRAVERMAAT: De zeven plaatselijke politieke partijen uit Cuijk, Mill, Boxmeer en Sint Anthonis die samen gaan werken in de nieuwe gemeente Land van Cuijk hebben hun nieuwe partij gepresenteerd.

De Graafse LPG heeft wel gesprekken gehad met de initiatiefnemers maar heeft er voor gekozen zelfstandig de verkiezingen in te gaan.

De nieuwe raad van Land van Cuijk bestaat straks uit 37 gemeenteraadsleden. Bij een opkomstpercentage van 50% heb je 1100 stemmen nodig om in de raad te komen.

Voor elke 5% meer/minder heb je 110 stemmen extra/minder stemmen nodig.

Bij de inwonersraadpleging waren de cijfers:

Aantal kiesgerechtigden gemeente Grave 9736
Totaal aantal stemmen (inclusief brievenbusstemmnig) 7622

Team Lokaal. Onze nieuwe naam. Jouw vertrouwde lokale politiek.
7 politieke partijen samen 1 Team Lokaal Land van Cuijk

Een nieuwe politieke partij is geboren: Team Lokaal. Locatie van bekendmaking: Doe boerderij An t Hoag, in Rijkevoort- de Walsert. Geografisch het middelpunt van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Achter de nieuwe naam staan vele bekende gezichten.  Lijsttrekker Willy Hendriks – van Haren, wethouder in Boxmeer, is er daar één van.

Willy: “Met het Land van Cuijk krijgen inwoners en ondernemers een gemeente die dienstverlening kan bieden met een kwaliteit die past bij de vraagstukken van vandaag en morgen. Daar hoort een vertrouwde politieke vertegenwoordiging bij. Met Team Lokaal bundelen zeven lokale partijen de krachten en bieden we samen een herkenbare, lokale politieke vertegenwoordiging. Als Team Lokaal blijven we toegankelijk, onafhankelijk, actief, sociaal en betrouwbaar. Precies zoals je van ons gewend bent!”

De inwoner centraal en alle kernen gelijk

De oprichting van Team Lokaal is bekend gemaakt op de meest centrale locatie binnen Land van Cuijk. En dat is geen toeval. Willy: “Als lokale partij zijn wij niet gebonden aan landelijke partij programma’s en standpunten. Onze inwonersstaan centraal en daarbij krijgen alle kernen gelijke aandacht!”Om deze gelijkheid en de herkenbaarheid van Team Lokaal te onderstrepen heeft Willy meerdere ‘running mates’. Met Marco van den Berg (Boxmeer), Helma Pluk (Cuijk), Erik van Daal (Mill & St. Hubert) en Egidia Jetten (Sint Anthonis) aan haar zijde, toont Team Lokaal dat de lokale politiek ook in de toekomst toegankelijk, sociaal en actief is en open staat voor allerlei meningen en achtergronden.

Willy: “Team Lokaal is een partij die staat voor verbinding én elkaar de ruimte geven. Met respect voor eenieder, werkt de partij vanuit de inhoud en vanuit onderbouwde argumenten.Deze basisprincipes vormen samen met onze drijfveren het fundament van www.TeamLokaal.nl Onze Puijke Plannen maken we de komende maanden bekend.

Herindeling Land van Cuijk

Op 1 januari 2022 worden de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert opgeheven en gaan zij samen verder als één gemeente Land van Cuijk. In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november hebben zeven lokale partijen besloten samen verder te gaan onder de naam Team Lokaal, Land van Cuijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: