De Gelderlander: Forum wil meedoen aan verkiezingen Land van Cuijk.

GRAVERMAAT: De Gelderlander heeft een opmerkelijk bericht over de secretaris van Keerpunt 2010 Theo Janssen geplaatst.

Er doen waarschijnlijk 10 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in november voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

Theo Jansen roept belangstellenden via

advertenties op zich te melden

Als initiatiefnemer Theo Jansen uit Grave het allemaal op tijd voor elkaar krijgt, doet hij met een afdeling van Forum voor Democratie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk op 24 november.

In een advertentie in lokale weekbladen roept hij belangstellenden op zich bij hem te melden. ,,Ik moet een lijst van minimaal tien Forumleden hebben om mee te mogen doen”, legt Jansen (69) uit. ,,Vanwege de privacy mogen ze mij geen adressen geven, daarom heb ik een advertentie gezet.”

FvD kan rekenen op een behoorlijke aanhang in deze regio. In 2019 was de partij in Grave met bijna 16 procent van de stemmen nog de grootste tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Eerder dit jaar, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, waren er in de vijf gemeenten die de gemeente Land van Cuijk gaan vormen, bijna 2400 mensen die op de partij van Thierry Baudet stemden. Ruim 4 procent.

Jansen is in Grave nu nog secretaris bij Keerpunt 2010, de partij van raadslid Ben Litjens. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond Jansen als nummer acht op de kandidatenlijst van die partij.

Volgens de Kiesraad moeten partijen die op 24 november mee willen doen zich uiterlijk op 30 augustus geregistreerd hebben en moet op 11 oktober de kandidatenlijst worden ingeleverd. ,,Het plan was om volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen met Forum mee te doen, maar nu Grave zich aansluit bij Land van Cuijk, is de deadline plotseling veel vroeger”, aldus Jansen.

Jansen zegt zich bij de standpunten van Forum het beste te kunnen vinden. ,,Wat mij vooral aanspreekt, is het basisinkomen waarvoor FvD zich hard maakt. Voor iedereen boven de 18 jaar een netto inkomen van 1100 euro. Nu moet de regering vanwege corona alle zeilen bijzetten om mensen en bedrijven te steunen. Er komt geheid een volgende pandemie. Dus moet je de samenleving versterken.”

De onrust binnen FvD in Den Haag, waar deze week drie Kamerleden de fractie de rug toekeerden, neemt Jansen op de koop toe. ,,Ik ga het gewoon doen en kijk wel of het lukt. Ik ben al vanaf het eerste congres lid van FvD. Heb bij vorige verkiezingen in mijn eentje in het Land van Cuijk posters opgehangen. Ik kan hooguit op mijn bek gaan.”

Aansluiten bij de PVV zag Jansen niet zitten. ,,Ik ben niet zo anti-islam.” Ook JA21 is niet zijn partij. ,,Ik ben niet voor een wildwesteconomie.” En de VVD vindt hij te links.

Partijen waarvan bekend is dat ze meedoen aan de verkiezingen op 24 november zijn VVD, CDA, PvdA/ GroenLinks, D66, SP, Team Lokaal, Liberaal LVC, LPG, Keerpunt 2010 en Christen Unie.

Een gedachte over “De Gelderlander: Forum wil meedoen aan verkiezingen Land van Cuijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: