LPG komt met opmerkelijk motie om in gesprek te gaan met Land van Cuijk i.o.

GRAVERMAAT: Op de LPG Facebookpagina en de in de digitale ARENA stond onderstaand opmerkelijk bericht:

Gemeente Grave gaat niet zelfstandig verder.

Met de inwonersraadpleging heeft een meerderheid van de kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Grave ervoor gekozen om de zelfstandigheid van de gemeente op te geven en zich aan te willen sluiten bij de gemeente Land van Cuijk. Voor de Lokale Partij Grave is dit een teleurstellende uitslag maar uiteraard feliciteren wij de voorstanders van deze keuze.

Zoals we altijd gezegd hebben, respecteren we de mening van de inwoners en we zullen dan ook bij de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen om het college op te roepen in gesprek te gaan met de gemeente Land van Cuijk i.o. Inzet daarbij zal zijn om de herindeling van de gemeente Grave met de gemeente Land van Cuijk te realiseren per 1 januari 2026 of zoveel eerder indien mogelijk.

Wij zullen ons tot aan de herindeling blijven inzetten om te zorgen dat de belangen van onze inwoners worden gediend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: