Louis Sparidans: Waar blijven de excuses?

GRAVERMAAT: Van Louis Sparidans ontving ik deze bijdrage.

Waar blijven de excuses?

Liever kijk ik eigenlijk vooruit, met name hoe snel Grave zich kan aansluiten bij één gemeente Land van Cuijk. Dit zou geen vier/vijf jaar moeten duren, want dat redt Grave niet, ben ik bang.

Maar vooruit, er is een kans dat het nog aan het begin van volgend jaar lukt, maar dan moeten wel eerst de vier andere gemeenten ruimhartig ermee willen instemmen. En dat is nog maar de vraag.

Bijna iedereen in mijn omgeving is ‘dol-enthousiast’. Met name omdat ruim 7 op de 10 inwoners vóór aansluiting kozen. Eén persoon die ik ken, koos voor het zelfstandig blijven van Grave en hij is laaiend. Niet vanwege zijn verlies, maar omdat hij zich belazerd voelt door de LPG, waar hij drie jaar geleden nog op stemde. En, zo verzekert hij mij:  er zijn er nog véél meer die er zo over denken!

De LPG wilde iedereen doen geloven dat het een makkie was. Waarom zou niet iedereen voor het behoud van de gemeente Grave stemmen? Iets anders kon er bij hen niet in. Ondanks dat Grave, als enige gemeente, al onder verscherpt toezicht van de Provincie stond.

Het ging hun alléén om de macht!

Er is bij de inwonersraadpleging vooral gebleken dat de LPG amper nog VOELING heeft met de Graafse inwoners en hen dus al jarenlang voor het lapje heeft gehouden. Dáárom vinden veel mensen het een MUST dat de partij daarvoor haar excuses aanbiedt aan álle inwoners.

Oók richting de andere vier gemeentebesturen, vergeet dat niet!

Zoiets is passend in de politiek. Als individueel wethouder of gemeenteraadslid namens de LPG is dat trouwens de enige manier om vertrouwen terug te winnen. Niet alleen van inwoners, maar vooral ook van je buren, familie, vrienden en kennissen!

Alleen dán, kun je nog geloofwaardig meewerken aan de toekomst van Grave en aan de belangen van álle inwoners!

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: