Louis Sparidans reageert op de van hem bekende wijze: Het lijkt meer op een “moetje”.

GRAVERMAAT: Louis Sparidans reageert op het historisch raadsbesluit. 

Het lijkt meer op een moetje

Afgelopen dinsdagavond werd in de gemeente Grave een ‘huwelijk’ voltrokken. Het was een heel sobere plechtigheid, zonder gelukkige gezichten. Je kon het zó aanzien: het ging feitelijk  om een verstandshuwelijk, of eigenlijk beter gezegd: het was meer een ‘moetje’.

De sfeer was vergelijkbaar met een uitvaartplechtigheid, alsof er iets ten grave (Grave?)moest worden gedragen. Insiders wisten waarom. De bruid had jarenlang tegen gesparteld omdat ze in Grave wilde blijven wonen, terwijl de bruidegom, ook in Grave geboren en getogen, persé naar de gemeente Land van Cuijk i.o. wilde verhuizen.

Maar haar hele Graafse familie had in meerderheid, met duizenden, besloten, dat ze tóch moest trouwen.

Alleen één familielid bleef tot op het laatst tegen, hij heet Ben. Hij was altijd al gewend geweest zich te gedragen als een man van ‘één tegen allen’. Hij vond trouwen nergens voor nodig. Zo zou de bruid tóch baas in eigen huis kunnen blijven.

Maar de meerderheid van de familie duwde dóór!  Zij vonden de bruidegom tóch wel sympathiek, ofschoon ze er lange tijd aan hadden moeten wennen.

En zo geschiedde.  Een moetje!

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: