De Gelderlander: Snelle fusie met Grave? Minister weet wel iets…

Snelle fusie met Grave? Minister weet wel iets…

In het blad Binnenlands Bestuur laat minister Kajsa Ollongren via een woordvoerder weten dat ze openstaat voor een zogeheten novelle. Een novelle is een aangepast wetsvoorstel. ‘Wanneer Grave en de andere vier gemeenten per ’22 samen willen gaan, kijkt Binnenlandse Zaken serieus naar manieren om dit mogelijk te maken’, laat de woordvoerder van Ollongren in het blad weten.

Het wetsvoorstel voor de fusie van de vier gemeenten, dus exclusief Grave, is vorige maand al, na een akkoord van de Raad van State, de Tweede Kamer gepasseerd. Het ligt nu bij de Eerste Kamer. Als er een novelle komt, schorst de senaat de behandeling van het nu ingediende wetsvoorstel, totdat deze novelle al dan niet door de Tweede Kamer is aangenomen. Vorige maand is in de Tweede Kamer nog de motie-Sneller aangenomen: die maakt een versnelde behandeling mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: