CDA – netwerk Midvoor is kaartenactie gestart voor Pieter Omtzigt.

GRAVERMAAT: De afgelopen dagen ben ik voortdurend actief geweest in de Facebook groep van het CDA – netwerk Midvoor.

Al sinds de oprichting van deze groep ben ik lid van dit netwerk dat de koers van het CDA naar het midden wil verleggen.

Hij haalde 342.000 stemmen binnen bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen.

Zijn stijl van politiek bedrijven heeft me jarenlang als voorbeeld gediend. Hij woont in Enschede.

Dus als u een kaartje wilt sturen om hem te steunen in zijn herstel.

De postbodes weten zijn woonadres wel te achterhalen.

Update: CDA Brabant vraagt ook aandacht voor de actie en laat weten dat de kaarten gesurfd kunnen worden naar CDA Enschede Postbus 20 7500 AA Enschede. 

NOS publicatie. 

Er is een steuncampagne op gang aan het komen voor Pieter Omtzigt. De afgelopen dagen verschenen in de media berichten waarin partijgenoten uit de school klappen over het CDA-Kamerlid. De nummer 2 van de christendemocraten maakte onlangs pas op de plaats omdat hij overwerkt is.

Anonieme bronnen zeiden tegen de De Telegraaf onder meer dat er sprake was van “door de kamer vliegende projectielen” en “huilbuien” en aan HP/De Tijd vertelde een bron dat het “zwaar wordt aangezet” om Omtzigt te beschadigen.

Binnen de partij begint nu de roep om steun te klinken. Het CDA-netwerk Midvoor wil een kaartenactie starten vanuit lokale en regionale afdelingen. “Na alle negatieve berichtgeving in de media heeft Pieter zo’n positief signaal vanuit de achterban hard nodig”, staat in een e-mail van Midvoor. Een ander aan de partij verwant initiatief roept mensen op Omtzigt online een hart onder de riem te steken.

Ziektebeelden lekken

Dave Ensberg van Midvoor licht toe waarom hij Omtzigt steunt. “Je gaat niet iemands ziektebeelden lekken naar de pers. Dat is lelijk, laf en dom.” Hij vindt de acties gericht tegen Omtzigt niet-christendemocratisch. “Naasten in nood, die help je.”

Er zijn ook individuele CDA’ers die zich roeren. Zo heeft Bouwien Rutten, oud-fractievoorzitter van CDA Overijssel, vandaag haar lidmaatschap opgezegd en zegt oud-Kamerlid Jan Mastwijk ook met die gedachte te spelen.

Ook van buiten zijn partij krijgt Omtzigt steun. Zo schrijft SP-Kamerlid Renske Leijten, die met Omtzigt optrok in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, op Twitter: “Fluistercampagnes zijn walgelijk. Omtzigt verdient dit niet.”

profielfoto
Renske Leijten@RenskeLeijten

Fluistercampagnes zijn walgelijk. Omtzigt verdient dit niet. Maar welkom in Den Haag, dit gebeurt op grote schaal in politiek Den Haag. Bedoeling? Beschadigen van sterke en gevreesde tegenstander. Dit blijft bestaan zolang journalisten dit anoniem blijven opschrijven. 1/ https://t.co/vQZr3fEwl6

Omtzigt ging het een maand geleden rustiger aan doen, omdat hij naar eigen zeggen te veel hooi op zijn vork had genomen. “Het afgelopen jaar was veelbewogen, met veel lastige, belangrijke, tijdrovende dossiers. En ja, dan is rust soms ook nodig en effectief”, schreef hij toen.

In de campagne was Omtzigt dan ook weinig in beeld en ook na de verkiezingsuitslag kwam hij niet terug. “Het herstel kost mij langer”, zei hij vorige week. Omtzigt was daardoor niet aanwezig bij de eerste fractievergadering van het CDA, daags na de verkiezingen.

Vorig jaar stelde Omtzigt zich kandidaat voor het CDA-lijsttrekkerschap en verloor de verkiezing daarover nipt van Hugo de Jonge. Daarna werd hij de nummer 2 achter Wopke Hoekstra, toen die het lijsttrekkerschap overnam.

Vanuit het CDA zelf was tot voor kort officieel niet veel te horen over de afwezigheid van Omtzigt. Vanmiddag kwam er een tweet van het bestuur waarin het Kamerlid van harte beterschap wordt gewenst.

profielfoto
CDA @cdavandaag

Namens alle bestuursleden van het CDA wensen wij ons top-Kamerlid @PieterOmtzigt van harte beterschap. In de hele partij is groot respect en waardering voor zijn ongeëvenaarde inzet. 💚 #houjeeen dag geleden

Van Ark en Koolmees nieuwe verkenners

 1. Notities Ollongren zichtbaar, ‘positie Omtzigt,

  functie elders.

  Twitterbericht van de echtgenote van Pieter Omtzigt na het “onthullen” via een foto van stukken van een van de verkenners. De verkenners hebben inmiddels hun ontslag ingediend. 

  Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtsstaat. Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat. 

 

Een gedachte over “CDA – netwerk Midvoor is kaartenactie gestart voor Pieter Omtzigt.

 • 26 maart 2021 om 12:31
  Permalink

  Beste Pieter,
  Ik hoop van harte dat dit bericht je bereikt en dat je er een beetje positieve energie uit mag putten in deze moeilijke tijd voor jou en jouw gezin. Weet, ondanks dat ik geen CDA stemmer ben, jij op mij een zeer betrouwbare en welkome politieke indruk hebt achtergelaten door te staan voor je principes en waarden en daar ook opvolging aan hebt gegeven. Los van de politieke overtuiging is de actie die je hebt gedaan moedig, waardig en doet recht aan de rechtstaat die we willen zijn. Dus daarvoor hulde! Ik hoop snel weer van jouw goede politieke inbreng te mogen genieten! Veel sterkte en beterschap gewenst namens de andere partij!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: