Wijkraad Zittert/Rode Dorp verder als Wijkraad Grave West.

GraverMaat: In de ARENA verscheen het volgende artikel. Doorstart van wijkraad en dat nog wel in Coronatijd. Veel succes.

Boven dit artikel een foto uit 2004. Jan Linders zat toen ook aan de Mgr. Borretweg. De Lidl heeft nog steeds plannen om naar een vergrote plek aan de Mgr. Borretweg te verhuizen. 

GRAVE – Wijkraad Zittert/Rode Dorp gaat verder als Wijkraad Grave West. “Nu de scheidende voorzitter en bestuursleden afscheid hebben genomen, kan de doorstart plaatsvinden voor een vernieuwde wijkraad”, vertelt Esther van der Waal, voorzitter van wijkraad Grave West.

Sinds de bewonersavond van november 2019, waarin voorzitter Richard van Cleef te kennen gaf dat hij en de overige bestuursleden van plan waren hun functies neer te leggen en de wijkraad te ontbinden, is er veel gebeurd. Een groep enthousiaste, betrokken wijkbewoners stond op en bundelde haar krachten in een werkgroep. Esther van der Waal: “Tijdens een bewonersavond in maart 2020 wilde de werkgroep inventariseren wat de wijkbewoners belangrijk vinden in hun wijk op het gebied van bijvoorbeeld buurtcontact, veiligheid, groenvoorziening en activiteiten. Helaas strooide de coronacrisis roet in het eten en kon deze bewonersavond niet doorgaan.”

Doorstart wijkraad
Daarop besloot de werkgroep eerst een goed fundament te bouwen voor een daadkrachtige wijkraad. Dat fundament staat nu. Per 1 januari 2021 is de nieuwe wijkraad geïnstalleerd en heet nu Wijkraad Grave West. Het bestuur bestaat naast voorzitter Esther van der Waal uit secretaris Ronald van der Schoot en penningmeester Jan Vastbinder gekozen. Daarnaast zijn Peter Meeuws, Martijn Tap, Jaap van Geel, Jan Pennings en Berry Bonnikhorst nauw betrokken om de wijkraad te ondersteunen.

Voorlopig fungeert de Facebookpagina van ‘Wijk de Zittert/Rode Dorp’ als communicatiekanaal. “Binnenkort wordt de nieuwe Facebookpagina ‘Grave West’ opgezet. Daarnaast publiceert de wijkraad belangrijke berichten ook op Nextdoor en in Arena. Verder krijgt de wijkraad binnenkort een eigen website zodat we voor alle wijkbewoners zichtbaar en bereikbaar worden. Totdat deze website live is kunt u de wijkraad bereiken via e-mail: Gravewest@gmail.com. Zodra het door de overheid weer toegestaan is om een bijeenkomst voor minimaal 30 personen te organiseren, wordt een nieuwe bewonersavond gehouden.”

Wijkaccommodatie
Op dit moment is Wijkraad Grave West nog in overleg met de gemeente over een geschikt onderkomen voor haar activiteiten. Of dat sportkantine De Bikkelbunker blijft is gezien de verhuizing van GVV ’57/EGS ’20 naar Escharen en de plannen van de gemeente nog niet zeker. Esther: “Wij willen een slagvaardige wijkraad met veel activiteiten. Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in Grave West? Mail dan naar Gravewest@gmail.com.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: