Op de vraag “Bent u voor behoud van de gemeente Grave?” zeggen wij. Nee! Ga mee met LVC! 42 en 41.

GraverMaat: Op Facebook zijn weer diverse berichten geplaatst als advies om NEE te zeggen tegen de zelfstandigheid van Grave.

Reden 42 en 41. 

Ik heb er een foto van een actie in Gassel bij geplaatst.  Op de Facebookpagina van Doprsraad Gassel staan ook de berichten van Zeg NEE tegen de Graafse zelfstandigheid.

Bij reden 42 duiken we de financiën van de gemeente Grave in. Solvabiliteit is misschien niet een makkelijk begrip voor iedereen.

De solvabiliteitsratio drukt het eigen vermogen uit als percentage van het totale vermogen. Deze indicator geeft de mate aan waarin de gemeente in staat is om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. De meest recente getallen komen uit de programmabegroting 2021-2024 (zie website gemeente, pagina 79). 2021 t/m 2024 zitten op de rand van ONVOLDOENDE!

Op de vraag ‘Bent u voor behoud van de gemeente Grave?’ zeggen wij: NEE! Ga mee met LvC!

Klik op de afbeeldingen voor een paginavullende afbeelding.

Reden 41

Grave, Escharen, Gassel en Velp zijn schitterende plekken om van te genieten, ook als toerist. De nieuwe gemeente Land van Cuijk kan een forse impuls geven om onze woonplaatsen toeristisch te versterken, ook aan de financiële kant. Want jammer genoeg heeft de gemeente Grave bijvoorbeeld om financiële problemen de budgetten voor Historisch Grave steeds meer en meer moeten wegsnijden. Land van Cuijk wil toerisme expliciet koppelen aan de lokale economie.

Op de vraag ‘Bent u voor behoud van de gemeente Grave?’ zeggen wij: NEE! Ga mee met LvC!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: