Louis Sparidans: Een gitzwarte dag voor Grave.

GraverMaat: Louis Sparidans schrijft over de de sluiting van het Kunstkerkje in Velp.

Een gitzwarte dag voor Grave

Met ingang van vandaag (1 februari 2021) zal Grave niet meer bekend staan als een kunst-, muzikalisch en cultureel centrum, zowel in Grave als in de regio. De gemeente heeft namelijk per vandaag de stichting ‘Kunst in het Kerkje’ UIT het kerkje in Velp gezet, na bijna 45 jaar lang vele exposities en muziekuitvoeringen met groot succes te hebben georganiseerd.

Met alleen maar de niet-aflatende inzet van vele tientallen vrijwilligers, door de jaren heen!

Zonder motieven of argumenten te noemen heeft de gemeente zulks een halfjaar geleden per brief aan de stichting medegedeeld. Je gelooft het niet: zonder meer.

“Dat hebben we toch maar mooi gefikst”, zal wethouder Lemmen vandaag tegen de burgemeester zeggen. “We kunnen nu met het kerkje doen en laten wat we maar willen”.

Het was al wél bekend dat de wethouder en het bestuur van de stichting niet samen door één deur konden, maar dat een ‘uithuiszetting’ daarop zou volgen verbijsterde iedereen.

Uiteraard heeft het stichtingsbestuur meermaals gereageerd, maar er volgde daarop geen enkele positieve reactie. Ook een petitie met ca. 1300 steunbetuigingen werd volledig genegeerd. Een klap in het gezicht van alle ondertekenaars!

Wat een College van burgemeester en wethouders! Wie wil er nog een gemeente waar zó wordt omgegaan met de inwoners? Ik ben benieuwd hoeveel mensen op 17 maart a.s. nog voor het behoud van de gemeente Grave zullen stemmen.

Met een ‘NEE’ stemt u dan voor het opgaan in één Land van Cuijk.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: