De Gelderlander: “Het was een emotioneel moment, het voorlaatste concert in het kerkje in Velp”.

GraverMaat: De Gelderlander journalist Herman Wissink schrijft over, het voorlopig laatste concert in het kerkje in Velp. 

,,Het was een emotioneel moment, het voorlopig laatste concert in het kerkje in Velp.”

Programmeur Frank van Dorst verzorgde er acht jaar de concerten. Aan die reeks is een einde gekomen, omdat Stichting Kunst in het kerkje niet op één lijn zit met de gemeente Grave over het gebruik van het kerkje. De stichting is al zo’n veertig jaar actief in het pittoreske gebouwtje. ,,Acht jaar heb ik muziek aangedragen, met passie en hartstocht voor de muziek en met steeds weer bewondering voor en verbazing over het prachtige geluid dat dit kerkje voortbrengt”, zegt Van Dorst.

Het laatste concert was gisteren online te zien en horen. De opnames met trompettist Eric Vloeimans en accordeonspeler Tuur Florizoone waren al een week eerder. ,,Meestal zijn de concerten akoestisch. Dat muzikanten van het kaliber Vloeimans en Florizoone zo vol waardering over het geluid in dit kerkje praten, wil wat zeggen. Het verhoogde mijn verdriet over het gebrek aan waardering voor de kwaliteit van dit pareltje van Grave.”

Van Dorst hoopt vurig dat het toch nog tot een overeenkomst komt tussen de gemeente en de stichting. ,,Alstublieft, gemeente Grave, laat Kunst in het Kerkje concerten en exposities blijven organiseren en wees zo professioneel om dit in goede banen te leiden, want de klank in dit kerkje is uniek voor de regio, zeldzaam voor muzikaal Nederland”, zegt hij.

,,En dan heb ik het nog niet gehad over het unieke van het kerkje als entourage voor de kunstexposities. Ofwel: liveconcerten in dit kerkje zijn uniek. Dat moet je niet stoppen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: