Bossche bisschop komt naar Grave om nieuwe pastoor te installeren.

Bossche bisschop komt naar Grave om nieuwe pastoor te installeren

Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch komt op zondag 28 februari naar Grave om Herman Schaepman te installeren als nieuwe pastoor van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Hij doet dat tijdens een heilige mis, om 14.00 uur in de Sint-Elisabethkerk. Door de coronamaatregelen is de viering alleen via kerkomroep of het YouTubekanaal van de parochie te volgen.

Bisschop De Korte komt graag naar Grave. Zo vierde hij op 13 juni zijn 65-ste verjaardag in de Graaf; een dag later vierde hij weer de mis in de Sint-Elisabethkerk. Omdat Herman Schaepman voor het eerst pastoor wordt, reist de bisschop weer onze kant op. Op een later moment, als de coronacrisis voorbij is, wordt parochianen, op feestelijke wijze, in de gelegenheid gesteld om de pastoor te feliciteren met zijn benoeming in ons midden.

Thuis deze H. Mis meevieren kan op een computer of laptop, maar ook op een smartphone, iPad of tablet en op de televisie. De gegevens staan op de achterzijde. Neem, als er vragen zijn, contact op met het parochiesecretariaat (algemeen@st-elisabethparochie.nl).

Door de coronamaatregelen en de grote beperkingen voor de Kerk zijn de inkomsten van de parochie sterk teruggelopen. Om samen Kerk te zijn en te blijven is iedere steun van harte welkom. De collecte en de Actie Kerkbalans worden van harte aanbevolen. Een bijdrage voor de collecte of gift is over te maken op bankrekeningnummer NL 06 RABO 0117 1042 64 ten name van R.K. Parochie H. Elisabeth.

Foto: Bisschop Gerard de Korte van ’s-Hertogenbosch

Alex van Megen, vicevoorzitter r.-k. kerkbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: