Liberaal Land van Cuijk stuurt persbericht over gang van zaken extra raadsvergadering.

GraverMaat: Naar aanleiding van het dwars liggen van de LPG, VVD en Keerpunt 2010, om de ergste financiële en bestuurscrisis in Grave ooit, te bespreken stapte de voltallige oppositie op. 

PERSBERICHT

Wij vragen geen extra raadsvergadering aan om weg te lopen”

Tijdens de extra raadsvergadering van dinsdag 5 januari 2021 is Liberaal LVC opgestapt uit de bijeenkomst. Liberaal LVC had samen met de andere oppositiepartijen gevraagd om een extra raadsvergadering vanwege de ergste financiële én bestuurscrisis in Grave ooit.

Democratisch recht
De minderheid van de gemeenteraad mag een extra raadsvergadering aanvragen. Dat is een democratisch recht. Daarmee kan de oppositie belangrijke onderwerpen bespreken. En die zijn er genoeg. Hoe zit het nu met de dienstverleningsovereenkomst? De provincie heeft onze begroting afgekeurd. De provincie heeft ons onder toezicht geplaatst. Wat betekent dit voor Grave? En hoe gaan wij constructief werken naar een realistische oplossing?

Democratie in Grave schijnvertoning
Praten over belangrijke zaken is vanavond onmogelijk gemaakt. De machthebbers hebben procedureregels misbruikt. Om te voorkomen dat het over de inhoud gaat. Als je op deze wijze zo aan de kant wordt gezet, dan is de democratie in Grave niet meer dan een schijnvertoning. Wij hebben geen extra raadsvergadering aangevraagd om weg te lopen. Wij kiezen voor zo’n vergadering. Juist om verder te komen. En in een goed werkende democratie is iedereen verplicht om op een nette manier de problemen van Grave te bespreken.

Machtsmisbruik door LPG/VVD
“Als je op deze manier het niet kunt hebben over de financiële situatie, over het toezicht van de provincie, over de bestuurscrisis, dan wordt je monddood gemaakt. Het is puur machtsmisbruik van de LPG/VVD. Is democratie nu zinnig? Levert dit nu echt iets op?” vraagt fractievoorzitter Hennie Bongers zich af. “Wij willen niet weglopen voor onze verantwoordelijkheid. Maar wij willen niet als figurant meedoen in de poppenkast van de coalitie.”

Nadere stappen
“Wij laten het hier niet bij zitten. Wij gaan wat hier vanavond gebeurd is zeker ook op andere plekken bespreken, bijvoorbeeld met de provincie en de minister.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: