Kunstkerkje Velp

GraverMaat: Ik kreeg dit berichtje van een Gravenaar die regelmatig deelnam aan activiteiten in het kerkje;

Beste Jacques,

Afgelopen maandag, fietste ik langs ‘t Kerkje, waar ik 2 treurige Bestuursleden aantrof, die letterlijk, ‘bij de pakken’ neerzaten. De Wethouder van Culturele Zaken, bleek niet van zins, van ‘uitzetten’, af te zien.
Per 1 februari, moet het Stichtingsbestuur, de sleutel afgeven aan het Stadhuis.
Lemmen, stelde zich voor: als ‘ondernemer’.
Heeft nooit iets te maken gehad met Kunst, met zijn ‘voorgangers’, in de portefeuille. Heeft nooit, als eerste zich op de hoogte gesteld van: Het Stichtingsbestuur of de geschiedenis van Kerkje en het reilen en zeilen.
Voor ‘de ontmoeting’ met het Bestuur, had hij al op papier: het beleidsvoornemen: ‘t Kerkje een z.i. commerciële invulling te geven, waarin toerisme+koffie/theepunt, zou ‘gerund’ moeten gaan worden. De Kapel van ‘de Rode Nonnen’, zou gebruikt gaan worden, als vervanging van: ‘t Kerkje.
Het Stichtingsbestuur heeft gezegd, dat ze zich niet konden verenigen met deze ruimte: kleiner en qua akoestiek, minder geschikt.
Ondanks 2 gesprekken, waarin ‘excuses’ moesten worden gemaakt, geen inhoudelijke thema’s werden aangesneden, liet Lemmen
niéts méér van zich horen, ook niet, toen de Burgemeester hen noch eens had uitgenodigd, maar wéér kwam met het advies: excuses aan te bieden; dan zou alles in het gerede komen.
Er is door het Bestuur nog juridisch advies ingewonnen, maar deze advocaat, vond ook de ‘nooit bestaande gebruiksovereenkomst’, de zwakste schakel, in het verhaal van nu: Marion Hulsebosch, voorzitter e.a. Bestuurders.
De 1400 ‘petitie-ondertekenaars en de vele bijval uit alle delen/hoeken van de Burgerij/Brabant/ Nederland/Duitsland, legt hij naast zich neer.
Hoe…is dit mogelijk in een democratisch land.
Naam en adres zijn bij mij bekend. De schrijver wil anoniem blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: