CDA: LPG weigert democratisch debat; oppositie verlaat raadsvergadering.

GraverMaat: Bovenstaande foto is gemaakt van een eerdere digitale vergadering. Op de Facebookpagina staat het onderstaande bericht:

De zeven raadsleden van CDA, VPGrave, D66 en Liberaal Land van Cuijk hadden om een vergadering gevraagd over belangrijke onderwerpen:
stand van zaken dienstverleningsovereenkomst,
bezuinigingsvoorstel (17 december 2020),
de reactie van de stuurgroep daarop
en de gevolgen daarvan voor de meerjarenbegroting 2021-2024
en het toezichtsoordeel van de provincie Noord-Brabant.

Deze onderwerpen stonden op de agenda van de extra raadsvergadering van 5 januari.

LPG denkt de dienst uit te kunnen maken 

De LPG wilde het hier niet over hebben. De VVD en Keerpunt 2010 dus ook niet. De burgemeester legde uit dat je als oppositie wel om een extra vergadering mag vragen, maar dat de meerderheid bepaalt of je iets mag zeggen. Het CDA vindt dat niet democratisch.

CDA: zoek geen ruzie met het Land van Cuijk

De LPG wilde de dienstverleningsovereenkomst en het snoeiharde, objectieve oordeel over de Graafse financiën van de provincie niet bespreken. Het was te vroeg. In de tussentijd ligt het LPG-college op ramkoers met het Land van Cuijk. Maar Grave kan helemaal niet zonder de regio. Dus in plaats van ruzie zoeken, moet je om hulp vragen.

Diepe financiële en bestuurlijke crises in Grave

Grave staat er rampzalig voor. Als de Commissaris van de Koning of de Minister van Binnenlandse Zaken nú niet erkennen dat er naast een financiële, ook een bestuurlijke crisis is… Het kán en het mág zo niet verder.

De héle raad vertegenwoordigt de inwoners, niet alleen de LPG

De CDA-fractie schaamt zich voor de wijze waarop Grave bestuurd wordt. Dit maakte zij duidelijk door afstand te nemen en de vergadering te verlaten. Het móet gaan over de onderwerpen die ertoe doen, die de zorgen van mensen raken en de toekomst van de voorzieningen. Niet alleen acht raadsleden vertegenwoordigen Escharen, Gassel, Grave en Velp: alle vijftien doen dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: