ARENA. Paul Roeffen: “Grave nog niet knock-out-out”.

GraverMaat: In de ARENA verscheen deze ingezonden brief van Paul Roeffen: 

INGEZONDEN: Grave nog niet knock-out

Het is nogal wat. De keuze voor een zelfstandig voortbestaan of opgaan in de gemeente Land van Cuijk. We lezen vrijwel wekelijks dat de Raad op scherp staat. Daar waar tegengestelde belangen dezelfde offers brengen aan tijd, energie en spanning, kan dit gebeuren. Persoonlijke aanvallen leiden echter af van hoofdzaken. Dat is jammer. In maart zal een voorlopige beslissing volgen. Ik wil als betrokken Gravenaar ter overweging iets meegeven.

De kleinst mogelijke meerderheid is voornemens verder te willen als zelfstandige gemeente. In een wereld waarbinnen bedrijven, instellingen en gemeenten doorlopend fuseren, wil de grootste speler uit de gemeenteraad vasthouden aan de identiteit van een zelfstandig Grave. Onzekerheden over de (wankele) financiële positie worden opgemerkt in de provincie. Zelfs landelijke partijen zien dat de ingeslagen weg van verdeeldheid zorgen baart.

Ja, tijden veranderen. We kunnen het idee omarmen dat vroeger, kleinschalig en persoonlijk beter is. Blijkbaar willen vele inwoners terug naar die tijd. Je kunt ook denken in kansen: een professionele organisatie, een kwaliteitsslag maken, een verbeterde taakverdeling, leren van nieuwe inzichten. Daarnaast worden fusies ook ingegeven door kostenbesparing. Dit lijkt voor onze gemeente welhaast noodzakelijk.

U heeft door dat ik met Grave vooruit wil. De realiteit laat geen keuze. Ik weet zeker dat de Graafse afvaardiging zich voldoende laat horen bij de gemeente Land van Cuijk. De angst voor het onbekende lijkt mij ongegrond. Overigens kan ik me niet voorstellen dat er heimwee zal zijn naar de Graafse raadsvergaderingen.

Ik wens u veel wijsheid toe.

Paul Roeffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: