ARENA: Sobere afscheidstournee van pastoor Aarden.

GraverMaat: Boven dit artikel plaats ik een foto van het opspelden van een kerkelijke onderscheiding bij mijn zus Margriet Siebers.

Sobere afscheidstournee van pastoor Aarden

GRAVE – De lockdown leidt ertoe dat het afscheid van de Graafse pastoor Aarden gespreid en in soberheid plaatsvindt tijdens vier heilige missen. Maandag 28 december om 19 uur in Gassel, dinsdag 29 december om 19 uur in Escharen, woensdag 30 december om 19 uur in Velp en donderdag 31 december om 19 uur in Grave. Er zijn telkens maximaal dertig kerkgangers welkom. Reserveren is daarom verplicht. Dat kan via algemeen@st-elisabethparochie.nl of bij Jacqueline Brouwer (06-20989071).

De parochie vindt dat pastoor Aarden een groots afscheid verdient. De coronamaatregelen verhinderen dit. Het kerkbestuur heeft daarom besloten hem, op een later moment komend jaar, een receptie (aansluitend op een eucharistieviering) aan te bieden. Ook heeft het kerkbestuur toegezegd dat pastoor Aarden in mei 2022 zijn zilveren priesterjubileum in Grave mag vieren.

Op 1 januari om 11 uur viert de nieuwe pastoor van Escharen, Gassel, Grave en Velp, pastoor Herman Schaepman, voor het eerst de hoogmis in de Sint-Elisabethkerk. Ook hiervoor geldt dat reserveren verplicht is en het maximumaantal van dertig kerkgangers. Het kerkbestuur baalt er enorm van dat de coronamaatregelen en de feestdagen een fatsoenlijk en welverdiend afscheid enerzijds en een zachte landing anderzijds onmogelijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: