LPG: Gemeente Grave zelfstandig. Reactie Louis Sparidans.

GraverMaat: Op de Facebookpagina van de LPG trof ik onderstaand bericht aan.

Louis Sparidans reageert snel met “Speel wel FairPlay (1).

Zelfstandig blijven is financieel toch niet haalbaar?

De financiële situatie van de Gemeente Grave is geen reden om te gaan herindelen.

Grave behoort tot de goedkopere gemeentes van Nederland. (152 -ste van de 355 gemeentes). Vergeleken met andere gemeentes heeft Grave een lagere schuld en een beter gevulde spaarpot. *1

We mogen blij zijn met onze vitale gemeenschap, de vele voorzieningen en het bruisende verenigingsleven. Uit cijfers blijkt dat de leefbaarheid een “goed” scoort *2   en de inwoners hun woonomgeving met een 8 waarderen. *3

De stijgende kosten, met name door de WMO en de jeugdzorg en de investeringen die de afgelopen jaren gedaan zijn, zorgen er wel voor dat Grave een uitdaging blijft houden om het huishoudboekje in balans te krijgen.

Zowel bestuurlijk als financieel is er voor de gemeente Grave geen enkele reden om te herindelen.

* 1 bron: verslag accountant bij auditcommissie 28-1-2020

* 2 bron: www.leefbarometer.nl

* 3 bron: waarstaatjegemeente.nl

Louis Sparidans reageert met: Speel wel FairPlay (1).

Speel wel fair-play (deel 1)

De LPG (de Lokale Partij Grave) is met een campagne begonnen, in de hoop dat de inwoners in Grave in maart a.s. bij een inwonersraadpleging voor een zelfstandig Grave kiezen in plaats van aansluiten bij één Land van Cuijk.

Maar zij doet dat NIET volgens het beginsel van ‘flair-play’. Daarvoor moet ze uiteraard alles alleen ONDERLING vergelijken en niet anders. Dan kunnen inwoners beter beoordelen wat ze als de beste oplossing voor de problemen van Grave zien.

Zo schrijft de LPG (letterlijk) dat ‘Grave behoort tot de goedkopere gemeentes van Nederland’. Overigens zijn daarentegen 150 (!) gemeentes in Nederland nóg goedkoper. Maar daar gaat het helemaal niet om!

Eigenlijk moet ze schrijven: ‘wij zijn de DUURSTE gemeente in het Land van Cuijk’, want dat is een feit. Bovendien heft Grave als ENIGE gemeente in het Land van Cuijk nog steeds hondenbelasting waar de andere gemeentes (Cuijk, Boxmeer, Mill en St. Anthonis) deze allang hebben afgeschaft. Alleen dán speel je fair-play!

Tevens beweert de LPG (opnieuw letterlijk) dat ‘Grave bestuurlijk geen enkele reden heeftom te herindelen’. Opnieuw een vorm van ‘uitdeduimzuigerij’.

Ik verwijs hierbij naar een onderzoek van Bureau Berenschot van een paar jaar geleden, waarschijnlijk wel het meest vooraanstaande onderzoeksbureau in Nederland, waarin de bestuurskracht van Grave als ondermaats werd beoordeeld en zoals iedereen weet, het is er sindsdien niet beter op geworden. Integendeel.

Het zijn maar twee punten uit hun eerste ‘manifest’ die NIET WAAR zijn. Heus LPG, ‘ al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’ . U kent ongetwijfeld deze uitdrukking.

Er zullen zeker nog wel meer onwaarheden volgen, waarop ik zal reageren. Vandaar dat ik aan de titel alvast ‘deel 1’ heb toegevoegd. Eerlijkheid duurt het langst!

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: