Facebookreactie Geert-Jan Derks op de huidige politieke impasse in Grave.

GraverMaat: Op Facebook kwam ik onderstaande reactie van de Graafse ondernemer Geert-Jan Derks tegen; die over een groot netwerk in het Land van Cuijk beschikt.

Er zijn in Grave een aantal mensen die de politiek kritisch volgen. En niet alleen dat. Zij schrijven, met redenen omkleed en met cijfers gestaafd, dat het niet goed gaat met Grave. Al jaren!

De politiek, lees de coalitie, heeft er voor gekozen hen te negeren en door te gaan met het gevoerde beleid, namelijk het ontkennen van de waarheid en het presenteren van “alternatieve” feiten. Zo jammer, want met samenwerking bereik je meer.

Ik kan mij in 2012 nog herinneren dat we, ook met redenen omkleedt, betoogden om de scheepswerf te door laten functioneren. De directeur werf was uitgeroepen tot ondernemer van het jaar, had een goed gevulde orderportefeuille en was bereidwillig om mee te praten over het verplaatsen van de werf. Eigenwijzigheid van het toenmalig bestuur leidt nu tot een waarschijnlijke claim van vele miljoenen.

De perikelen rondom Wisseveld zijn ruim van te voren door kritische burgers aangegeven en er zijn oplossingen aangedragen, maar ook hier door eigenwijzigheid van het bestuur zijn torenhoge kosten gemaakt.

Ik kan mij nog een wethouder herinneren die op op een gegeven moment riep dat er geld zat was in de gemeente. Het steunen van een sportcomplex is prachtig als de financiële situatie daartoe leent. De financiering er van waarop dit in Grave gestalte krijgt is, op zijn zachtst gezegd, niet bijster verstandig.

Al dit soort gedragingen hebben de  balanspositie van Grave geen goed gedaan.

Natuurlijk, net als alle andere gemeentes heeft Grave te maken met hogere uitgaven WMO en andere lopende zaken. Juist daarom zou goed rentmeesterschap op zijn plaats moeten zijn. Dat gebeurt niet.

Er is gekozen voor een vlucht vooruit en, kritische opmerkingen van betrokken burgers negerend, zijn er torenhoge, tot ver in de toekomst dragende, lasten aangegaan.

Dit bestuur heeft de schatkist van Grave willens en wetens tot op de bodem leeg geschrapt ter meerdere eer en glorie van de eigen achterban.

Grave is in het Land van Cuijk geen betrouwbare en serieuze partner meer, een armoedzaaier die alleen nog om een aalmoes bij de rest kan aankloppen.

Ik denk niet dat de 4 overige gemeentes daarop zitten te wachten.

Dit bestuur, deze coalitie, heeft dus niet alleen Grave arm gemaakt, maar ook een wissel op de toekomst gelegd.

Een faillissement ligt op de loer en dus zijn wij als burgers gewoon de klos.

Minder faciliteiten voor meer geld.

Het wordt tijd dat we een bestuur krijgen dat democratie niet alleen als 8-7 interpreteert en, vooral, beter op de portemonnee let.

Goed rentmeesterschap betaalt zich altijd uit!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: