De Gelderlander: College Grave overleeft motie van wantrouwen.

GraverMaat:  De Gelderlander schreef onderstaand bericht over de ingediende motie van wantrouwen tijdens de begrotingsbehandelingen.

Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Grave heeft gisteravond een motie van wantrouwen overleefd.

De motie werd ingediend door de oppositiepartijen VPGrave, CDA, LLvC en D66, goed voor zeven zetels in de gemeenteraad. Coalitiepartijen LPG, Keerpunt 2010 en VVD, samen acht zetels, stemden tegen de motie.

Gisteravond stond de begroting voor 2021 en de jaren daarna op de agenda. De oppositiepartijen zien bezuinigingen op onder meer subsidies niet zitten. Het moet Grave vanaf 2022 jaarlijks 300.000 euro opleveren. Maar het is nog niet duidelijk hoe die 3 ton dan moet worden bezuinigd. Gesteld werd dat Grave ook te maken krijgt met inkrimpen van de spaarpot en dat de financiële positie van de gemeente uiterst zorgwekkend is.

De motie van wantrouwen wekte de woede van de coalitiepartijen. ,,Ik zou eerder een motie van wantrouwen richting u willen indienen”, zei Astrid Bannink, fractievoorzitter van LPG tegen de tegenstanders. Zij verwijt de oppositie tegen voorstellen te zijn, maar niet met alternatieven te komen.

Wethouder Ike Busser vroeg zich af hoe samenwerken in de raad in de toekomst gaat nu de kampen lijnrecht tegenover elkaar staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: