ARENA: Ingezonden: Respectloos

GraverMaat: In de ARENA trof ik deze ingezonden brief aan geschreven door Joke van Essen.

Ook in Grave gaat men met steeds minder respect met elkaar om.

Overgewaaid uit Amerika???

Met verbazing afgelopen dinsdag, 24 november, naar de vergadering van de audit-commissie geluisterd en gekeken. Met kromme tenen de opmerking van dhr. Bannink aan dhr. Eijbersen aangehoord. Volkomen respectloos en onheus.

Als toehorende burger verwacht ik dat in de raadszaal een fatsoenlijk debat gevoerd wordt desnoods op het scherp van de snede maar niet met snerend gemompel waarmee raadslid hr. Bannink meent zijn collega raadslid in diskrediet te brengen door ongepaste twijfel aan zijn collega’s integriteit. Als toehoorder is dat bijzonder irritant en wekt bij mij een gevoel op van plaatsvervangende schaamte.

Raadsleden en in het bijzonder die van de coalitie mogen zich wel eens gaan realiseren dat ze voor een breder publiek acteren dan alleen voor hun achterban en zich bewust moeten zijn elkaar meer met respect te bejegenen. Ondanks alle goede voornemens lijkt dat nog steeds niet te lukken, waarschijnlijk ook door het opvallend gemis aan bestuurlijke leiding (voorzitterschap) aan de raad.

Al met al niet plezierig om aan te horen en te zien.

Joke van Essen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: