Louis Sparidans: Waarde Ben.

GraverMaat: Louis Sparidans stuurde de volgende oproep aan Ben Litjens.

Door Louis Sparidans


Waarde Ben,

Het zal je niet verbazen. Ik ben verschrokken van je ‘Visie Ben Litjens op toekomst gemeente Grave’. En nog wel zo prominent opgenomen in de papieren versie van de Arena. Dit lukt mij niet meer.

Het is duidelijk, je hebt je helemaal laten ‘inpakken’ door de LPG, de VVD en het College van Burgemeester en Wethouders.
Misschien wil je gaan voor de titel ‘Ereburger van Escharen’. Ik zou het je graag gunnen, ofschoon ik denk dat je dat hiermee niet redt.

Je hebt blijkbaar het wierookvat gevonden met je complimenten voor de gemeente Grave. Het College van B&W zal ervan blozen: een (zogenaamd) sluitende begroting voor 2021 en een (goede?) oplossing van het ambtenarenprobleem. Het kan niet meer stuk, volgens jou. De werkelijkheid is helaas anders. Daar kom je nog wel achter.

Tegelijkertijd geef je anderen ervan langs. Zij zouden niet opkomen voor het belang van Grave. Ik ook niet, in jouw ogen. Gelukkig mag je die mening hebben en ook uitdragen. Maar daaruit blijkt meteen hoe verschillend we tegen het belang van de inwoners van Grave aankijken. En wat we daaronder verstaan.

Om het geheugen even op te frissen: twee jaar geleden koos tijdens een officiële opiniepeiling al 6 van de 10 inwoners voor een of andere vorm van fusie en maar 4 van de 10 voor een zelfstandig Grave. Zou die meerderheid van ca. 60% NIET het belang van Grave voor ogen hebben gehad?

Ben, ik wil eigenlijk bij dezen helemaal niet in detail ingaan op je visie. Ik vind je meeste standpunten feitelijk ‘onbehoorlijk’, zeker de wijze waarop je ze verwoordt. In plaats daarvan stel ik een openbaar debat tussen ons twee voor. Wel ná coronatijd. Oké?

Louis Sparidans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: