Extra raadsvergadering Grave over halve ton voor onderzoek toekomst!

GraverMaat: De Gelderlander publiceerde onderstaand bericht over het gevraagde krediet van 50.000,00 euro voor nader onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Grave. Tot 2016 blijft Grave nog zelfstandig!!! 

Het knetterde afgelopen week in Grave. Het gesprek over of er al dan niet 50.000 euro vrijgemaakt moet worden voor een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Grave wordt komende dinsdag voortgezet.

Dinsdagavond kwam het onderwerp niet meer aan de orde, omdat werd voorgesteld er een extra raadsvergadering aan te wijden. Dinsdag werden voorafgaand aan de raadsvergadering alle fractievoorzitters bijeengeroepen om het te hebben over de manier waarop coalitie (LPG, VVD en Keerpunt 2010) en oppositie (CDA, D66, LLvC en VPGrave) over het gewraakte onderwerp met elkaar gesproken hadden.

Die discussie werd vorige week bemoeilijkt door de afwezigheid van de raadsleden Astrid (LPG) en Rob Bannink (VVD) vanwege het overlijden van hun vader. Gevraagd werd om daar in het debat en een eventuele stemming rekening mee te houden. Tevergeefs: broer en zus Bannink werden ondanks de droeve familieomstandigheden alsnog opgetrommeld.

Volgens wethouder Anja Henisch is het onderzoek nodig om juridisch advies te krijgen over de manier waarop Grave diensten gaat afnemen bij de nieuw op te richten gemeente Land van Cuijk, waar Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Anthonis per 1 januari 2022 deel van gaan uitmaken.

Grave heeft gekozen om zelfstandig te blijven en zal, zo werd dinsdag bekend, gebruik gaan maken van het ambtenarenkorps van die nieuwe gemeente. Henisch wil verder in overleg met Land van Cuijk en had het liefst gezien dat er dinsdag al over het benodigde geld voor het onderzoek gedebatteerd zou worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: