Dringende oproep aan kabinetsleden uit het CDA en de gehele CDA fractie in de Tweede Kamer.

GraverMaat: Binnen de CDA whatsapp groepen Kinderpardon en Midvoor is door een groot aantal leden een oproep verstuurd aan CDA kabinetsleden en de gehele CDA fractie in de Tweede Kamer om Nederland “Wir Schaffen Das” te laten zeggen. 

Brunssum/Den Haag, 9 september 2020

Beste Hugo en alle andere leden in het kabinet en de Tweede Kamerfractie.

Het CDA moet zich VANDAAG sterk maken voor een Europese herverdelingsplan om de vluchtelingen in de kampen op de Griekse eilanden per direct te huisvesten.

Er is daarnaast geen tijd om te wachten, dus totdat dat plan door alle lidstaten goedgekeurd is, moet Nederland zeggen: ‘Wir Schaffen Das”, en de deuren openen, zoals we dat in 2015 ook deden.

Hartelijk groet,

Vele CDA leden in allerlei functies door heel het land. Er wordt geprobeerd om 100 leden deze oproep te laten ondersteunen. 

Op de Facebookpagina van Kees de Kok kunt u als CDA lid nog aanmelden. Doen!!!! 

Op mijn Facebookpagina zal ik dit bericht ook plaatsen en eventueel namen doorgeven aan Kees de Kok uit Huizen. 

TROUW

Ook leden van het CDA roepen de kabinetsleden en Tweede Kamerfractie van hun partij op zich hard te maken voor opvang van vluchtelingen die nu nog in kampen op de Griekse eilanden zitten. De oproep is ondertekend door een kleine veertig leden, onder wie veel lokale en provinciale bestuurders.

Er moet wat de CDA-leden betreft een Europees herverdelingsplan komen, maar zij vinden ook dat er nu geen tijd is om daar op te wachten. “Dus totdat dat plan door alle lidstaten goedgekeurd is, moet Nederland zeggen ‘Wir Schaffen Das’, en de deuren openen, zoals we dat in 2015 ook deden.”

Leden van de coalitiepartijen ChristenUnie en D66 voerden de druk op hun volksvertegenwoordigers al op om de meest kwetsbare vluchtelingen die op Lesbos zitten, in Nederland op te vangen. Dat deden ze naar aanleiding van de verwoestende brand in het vluchtelingenkamp Moria.

Het kabinet blijft erbij geen vluchtelingen op te nemen, heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) al gezegd. Met name bij D66 en ChristenUnie is dat een gevoelig punt. Doorgaans staan die partijen wat asielbeleid betreft lijnrecht tegenover hun coalitiegenoten VVD en CDA. De Tweede Kamer debatteert donderdag over de kwestie.

Jonge migranten uit Moria overgevlogen naar vasteland

De Griekse autoriteiten hebben ondertussen een eerste groep minderjarige, alleen reizende vluchtelingen uit het door brand verwoeste kamp Moria naar het vasteland gebracht. Het ging om 165 jongeren die met een vliegtuig vanuit het eiland Lesbos naar Thessaloniki werden gevlogen. In de loop van donderdag worden nog eens 240 jongeren naar het vasteland gebracht.

Duizenden mensen brachten de eerste nacht na de branden die woensdag het grootste deel van het kamp in as legden, door in de open lucht op de straten rond het kamp. De politie gebruikte traangas om jeugdige migranten tegen te houden die naar de hoofdstad Mytilene wilden gaan. Enkele migranten bekogelden de politie met stenen.

De Griekse regering zoekt intussen naarstig naar vervangende huisvesting voor de migranten uit het verwoeste kamp. De asielzoekers worden onder meer ondergebracht op schepen.
In het grootste vluchtelingenkamp van Europa zaten meer dan 12.000 mensen, veel meer dan de 2800 waar het kamp voor bedoeld was. Tijdens de nachtelijke branden sloegen duizenden migranten op de vlucht. Er raakte voor zover bekend niemand ernstig gewond.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: