Centrummanagement vraagt aandacht voor verkeerssituatie.

Geacht College, geachte raadsleden,

Graag uw aandacht voor de verkeersituatie in het centrum van Grave.

Er wordt gewerkt in de grond en dat geeft overlast. Daar is uiteraard alle begrip voor. Maar de planning voor de komende weken en maanden leidt tot een situatie die de ondernemers van de binnenstad er na Corona niet bij kunnen hebben.

Doordat er tegelijk zowel aan de Trompetterstraat als in de Rogstraat, de Klinkerstraat en de Markt gewerkt wordt en dat ook de Elisabethstraat/Jan van Cuijkdijk alleen in zuidelijke richting open is, is het centrum alleen nog met de fiets en lopend normaal bereikbaar.

Oplossingen zijn er wel, maar dan moet de gemeente als opdrachtgever met de aannemers om de tafel en moet de planning van werkzaamheden op onderdelen aangepast worden.

De bedrijvencontactfunctionaris denkt constructief en actief mee, de
hoofdaannemer BGM ziet mogelijkheden en ook de mannen van het grondwerk van de gemeente zien mogelijkheden en willen hieraan hun medewerking verlenen.

Het nee komt, zo kregen wij tot nu te horen, van één enkele ambtenaar en niet van een leidinggevende.

Aanstaande woensdag is er een overleg van een delegatie van ondernemers met bedrijven zoals BGM, Spie en Brabant Water die in de binnenstad aan het werk zijn.

Ons dringende verzoek aan u is de zorgen van de ondernemers serieus te nemen en alle invloed die u heeft aante wenden om te komen tot een beter scenario van werkzaamheden.

Vertrouwend op uw medewerking en uw inventiviteit,
Met vriendelijke groet,

Jeroen van der Eerden,
Voorzitter Centrummanagement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: