Stickerplaatjesplaatjes sparen voor historisch verzamelalbum bij JUmbo.

Dit boek geeft een fantastisch

beeld van al het moois dat Grave

te bieden heeft’ + VIDEO

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE – In de passende entourage van de eeuwenoude Hampoort ontving burgemeester Lex Roolvink maandagmiddag uit handen van Jumbo-ondernemer Peter van Kuppeveld het eerste exemplaar van het boek Belééf Historisch Grave. Klanten van de supermarkt in de wijk Estersveld kunnen van 9 september tot en met 3 november stickerplaatjes sparen voor dit prachtige verzamelalbum, dat is samengesteld door Leny van Lieshout (teksten), Henk Smits en Jan Timmermans. (video: 0486tv)

Belééf Historisch Grave geeft een fraai inkijkje in de rijke historie van Grave. Het 66 pagina’s tellende boek heeft een hardcover, is samengesteld aan de hand van vijftig uiteenlopende onderwerpen en bevat maar liefst 250 (te verzamelen) foto’s. Aan bod komen onder meer de geologie, archeologie en natuur van Grave, de vesting, de kerkdorpen Escharen, Gassel en Velp, monumenten en de Tweede Wereldoorlog. Maar er is ook aandacht voor bekende Gravenaren, kunst, de Cloveniers en de kroegen.

‘Prachtig collector’s item’
Peter van Kuppeveld van Jumbo Grave is heel enthousiast over het boek. “Het is een verzamelalbum waarvan je gemakkelijk een mooi naslagwerk kunt maken. In samenwerking met een groot aantal vrijwilligers en onder professionele aansturing van het Graafs Museum is een prachtig collector’s item ontstaan over de rijke historie van Grave. Dit verzamelwerk hoort eigenlijk bij iedereen in Grave in de boekenkast thuis. En hoe mooi zou het zijn wanneer dit boek ook terechtkomt bij de scholen in Grave, Escharen, Gassel en Velp, zodat de jeugd uit ‘eigen werk’ geschiedenisles krijgt.”

Burgemeester Lex Roolvink is eveneens vol lof over het verzamelalbum. “Het prachtige erfgoed dat we in Grave hebben, verdient het om verteld en in beeld gebracht te worden. Dit boek geeft een fantastisch beeld van al het moois dat Grave heeft te bieden.”

Sparen voor stickerplaatjes
Stickerplaatjes sparen voor Belééf Historisch Grave kan van 9 september tot en met 3 november bij Jumbo van Kuppeveld aan de Essinklaan. Bij besteding van iedere 10 euro in de supermarkt ontvang je een zakje met 4 plaatjes. Daarnaast zijn er wekelijks speciale actieproducten waarbij je een extra zakje plaatjes krijgt.

Leden van Hockeyclub Grave bezorgen volgende week in de stad huis-aan-huis het verzamelalbum. Daarnaast zijn de albums in de supermarkt zelf verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: