Evy Boer de Wit doet openbare oproep.

GraverMaat: De vakanties zitten er voor de meesten al weer op. De lange hittegolf hebben we puffend doorstaan.

Weer tijd om de draad weer op te pakken met gebeurtenissen en publicaties in Grave.

Op Facebook zag ik deze oproep die ik graag met u wil delen. 

Pleidooi voor een grote wijkraad voor Grave West en andere zaken!!

Ik zet dit bericht op openbaar in de hoop dat we respons krijgen van de Gemeente Grave, zoals Anja Henisch, Astrid Bannink, Jochem Jacobs …. Om maar even een paar namen te noemen. De eerste twee hebben in deze wijk gewoond dus die weten waar ik over wil praten.
Het is een Harte Wens voor de bewoners van het rode dorp en het blauwe dorp om samen te gaan in een wijkraad. Ik begrijp dat het niet kan omdat je dan de wijken ga versplinteren. De mars en het blauwe dorp zitten samen in één wijkraad. De Zittert en het rode dorp daar willen ze zo graag een wijkraad voor hebben maar na het vertrek van de heer Richard van Cleef is het toch een probleempje omdat op te pakken.
Nu zit ik bij de Stichting Indië Herdenking Grave, ik zou graag de wijken samen zien, ook omdat degene die hier zijn komen wonen, ooit in de twee oudste wijken de nazaten daar van, nu verspreidt zijn over de wijken. Wij willen graag op het van Coothplein een monument realiseren voor onze ouders, voor degene die nog elke dag in onze gedachten zijn. Voor degene die het verdienen.
Ik weet ook, dat de gemeente zo min mogelijk wijkraden zou willen zien over Grave verspreidt, budgettair en administratief is dat logisch. 1 grote wijkraad voor delen van Grave is misschien ook wel beter te communiceren. 1 wijk voor Grave-West, 1 voor de binnenstad, 1 wijk voor Grave-Oost.
Grave-Oost heeft een clubhuis in de vorm van Esterade. De Binnenstad had de Zuid-Ooster hallen en heeft nu Catharinahof en meerdere mogelijkheden om terecht te kunnen. Nu wij nog aan deze kant van de wijk want ook dit is een probleem. De familie van Wees begon met het clubgebouw DNW, het café van Gijs van de Heuvel werd ook graag gebruikt voor feesten en Tempo Doeloe. Ergens in mijn herinnering was er nog iets waar men terecht kon. En natuurlijk niet te vergeten de Westhoek.
We hebben nu andere wethouders, andere ideeën, andere mogelijkheden, mensen die nu open staan voor de wensen van de wijkbewoners?
Hoe fijn zou het zijn als we samen 1 wijkraad zouden hebben aan deze kant, de Zittert, het Rode dorp, het Blauwe dorp en de Mars, samen voegen tot 1 wijkraad. Misschien krijgen we dan ooit een mooi wijkgebouw waar we allemaal terecht kunnen. Samen staan we dan sterker.
En begin nu niet over Campus Grave West want daar zou zoveel aan vertimmert moeten worden om het af te schermen tegen vandalisme en diefstal want dit gebouw staat gewoon open aan meerdere kanten is het niet af te sluiten, dus dat is geen optie. Het oude schoolgebouw de wegwijzer was een optie maar deze is nu prachtig in gebruik genomen door Joshua Pennings die er werkelijk iets moois van heeft gemaakt. Het GVV gebouw is ook geen optie meer aangezien deze te zijner tijd wordt afgebroken. Maar misschien een nieuw gebouw, in handen van de wijkbewoners tegen een klein bedrag, of misschien … straks als de Lidl weg gaat is er dan daar misschien een mogelijkheid?
Ik hoop dat er antwoord komt van de mensen die er toe doen. Ik hoop ook dat de wijkraad van de Mars en blauwe dorp reageert, hoe zij er over denken. Ik hoop …. En met mij … velen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: