ARENA: Mogelijk maandenlang geen openbaar vervoer over Graafse brug.

GraverMaat: Graafse Brug afgesloten voor zwaar verkeer. 

GRAVE – Rijkswaterstaat heeft de John S. Thompsonbrug bij Grave per 29 juli afgesloten voor verkeer zwaarder dan tien ton. Uit onderzoek blijkt dat door de verouderde brugconstructie deze zware belasting niet langer toelaatbaar is. Met deze maatregel wordt de brug minder belast en blijft hij veilig beschikbaar voor personenauto’s en overig verkeer onder de tienduizend kilo. Het heeft wel gevolgen voor de dienstregeling van Arriva, die met haar OV-bussen ook niet meer over de brug mag. Lijn 99 rijdt vanaf halte Voederheil in Zeeland via de A50 rechtstreeks naar halte Rijdtsestraat in Alverna. De zes tussenliggende haltes in Reek, Velp, Grave en Nederasselt komen te vervallen.
Het nieuws over de brugafsluiting komt vrij onverwacht. Arriva ziet op korte termijn geen andere mogelijkheid dan de voorgestelde omleiding van Rijkswaterstaat te volgen. “We snappen echter dat de inwoners van de plaatsen die nu overslagen worden niet echt een alternatief hebben qua openbaar vervoer”, laat een woordvoerder van Arriva weten. “We zijn aan het werken aan een oplossing, maar die hebben we nu nog niet paraat. Voor ons kwam de waarschuwing vrij plotseling en we hebben even tijd nodig om een alternatief in detail uit te werken. We onderzoeken mogelijkheden van een pendeldienst of een lichtere OV-bus die met ontheffing wel over de brug mag. Zodra we hier meer over weten, maken we dit bekend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: