ARENA: RPP Landerd stelt vragen over brug Grave.

GraverMaat:  In Landerd zijn al raadsvagen gesteld.

Welke consequenties heeft deze maatregel voor de reizigers uit Grave? En voor het chaufferscafe de Elft? We proberen u op de hoogte te houden in deze vakantietijd. 

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
REEK – De RPP laat in een brief aan het Landerdse college van B en W weten dat het geschrokken is van het besluit om de John S. Thompsonbrug in Grave per 29 juli te sluiten voor zwaar verkeer, waaronder de lijndiensten van Arriva. De politieke partij baalt van het gegeven dat onder meer de bushalte in Reek daardoor komt te vervallen. De RPP stelt vragen aan het college en doet daarbij een oproep om gezamenlijk en op heel korte termijn tot een oplossing te komen.

Woensdag 29 juli werd bekend dat de John S. Thompsonbrug vanaf die dag niet langer toegankelijk was voor verkeer zwaarder dan tien ton. Dat heeft de maken met de constructie van de brug die uit 1928 stamt. Om de veiligheid te waarborgen moeten te zware voertuigen voor onbepaalde tijd omrijden. Daar valt ook het openbaar vervoer onder. “Wij snappen het belang van een veilige brug”, zegt fractievoorzitter Harold van den Broek namens de RPP. “We hebben minder begrip voor de wijze en de snelheid waarop dit besluit van Rijkswaterstaat en Arriva gecommuniceerd is. Plus het feit dat er geen enkel reëel alternatief wordt geboden voor onze burgers, zoals bijvoorbeeld de inzet van kleinere bussen. Arriva stelt dat de vertraging door de omleiding via de A50 voor Lijn 99 slechts vijf minuten toeneemt. Daarbij vergeet de maatschappij voor het gemak even dat de gemiddelde extra reistijd van de burger of student vanuit Schaijk en Reek naar Voederheil in Zeeland ruim een half uur of langer gaat worden. Dit is een slechte ontwikkeling voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze regio. Hier moeten dringend goede oplossingen komen.”

Om schot in de zaak te krijgen stelde de RPP een aantal vragen aan het Landerdse college van B en W:

 • Is het College op de hoogte gebracht van dit besluit door Rijkswaterstaat om de brug bij Grave af te sluiten voor verkeer zwaarder dan 10 ton?
 • Is het College bekend en geïnformeerd door busonderneming Arriva met het besluit om de dienstregeling lijn 99 te verleggen waarmee o.a. de halte in Reek komen te vervallen?
 • Welke consequentie heeft dit voor de studentenlijn 608 van Nijmegen naar Den Bosch?
 • Wat gaat er gebeuren met de lijndienst 96 van Grave naar Oss?
 • Wij willen van het College op heel korte termijn weten met welke oplossingen Arriva gaat komen voor onze burgers en studenten uit Reek en Schaijk die afhankelijk zijn van het OV om naar Uden, Wijchen, Nijmegen en Eindhoven te kunnen voor studie/school en werk.
 • Wij roepen het College op om per direct in overleg te treden met provincie Noord-Brabant als congestiehouder voor het openbaar vervoer om op korte termijn dit probleem onder hun aandacht te krijgen en mede op te lossen.
 • Is er overleg met de gemeente Grave, zo niet bent u voornemens om dit gezamenlijk op te pakken?

Een gedachte over “ARENA: RPP Landerd stelt vragen over brug Grave.

 • 5 augustus 2020 om 18:54
  Permalink

  Nou het is me wat,niet eens op korte termijn een oplossing in zicht.
  Raar dat we niet meer Grave uit kunnen komen als je afhankelijk bent van het OV.
  Dat moet toch te regelen zijn.
  Ik stel voor vanuit de eerste halte waar de bus stopt tot Dukenburg laten rijden.
  En ja met lichtere bussen.
  Zo kunnen we alle kanten op.
  Dus kom op,kan niet zonder en velen met mij.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: