Joke van Essen: Aan de heer Klooté,

GraverMaat: Op de website van Grave Politiek trof ik onderstaande ingezonden reactie aan over het artikel in de ARENA over “Dossier Scheepswerf”.  

Onder de tag “De Zaak Scheepswerf Grave / Gemeente Grave kunt u dit hele dossier terug lezen.

Aan de heer Klooté,

Uw pennenvrucht ‘Dossier Scheepswerf’ in de ARENA van zaterdag 13 juni jl. heb ik met stijgende en zorgwekkende verwondering gelezen.

U versimpelt het advies van de Advocaat-generaal dat 52 pagina’s telt tot een schotschrift van, naar uw eigen opgave, 600 woorden. Dat is een riskante manier van informatie geven waardoor waarheidsvinding op glad ijs kan komen.

Wat ik zwak vind in uw schrijven is dat u niet alleen het geblunder van het gemeentebestuur bagatelliseert maar ook nog eens op een oneigenlijke en badinerende wijze de Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsinstituut, meent te moeten kwalificeren als infantiel. Daarmee aantonend dat uw journalistieke ethiek hoognodig aan zelfreflectie toe is.

Uw opmerking dat: “de gemeente gelukkig verzekerd is voor aansprakelijkheid. Dat scheelt echt als een slok op een borrel” zal voor de 60 gezinnen, die in mei 2012 door het (rechterlijk vastgestelde) geblunder van het gemeentebestuur getroffen werden door een collectief ontslag vanwege het faillissement van de werf vast een geruststellende boodschap zijn?  Maar misschien dat u dààr eens een artikel over zou kunnen schrijven.

Joke van Essen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: