Facebook bericht over dreigende sluiting schoolbiebs.

GraverMaat: Evy Boer de Wit schreef onderstaand bericht op Facebook. Ik mag dat van haar delen. 

Voor de zoveelste keer staat het weg bezuinigen van de school bieb op het programma. Voor de zoveelste keer is er geen andere mogelijkheid om aan geld te komen dan alleen maar de biebs weg te bezuinigen. Hoe leggen wij dit aan de kinderen uit? Hoe leg je uit aan een kind die het fijn vindt om even weg te dromen bij een boek, weg van de ‘gewone’ dingen in het leven? Weg te zijn in Corona tijd, naar een mooi land, te lezen hoe er kattenkwaad wordt uitgevreten door een groepje kinderen, gewoon kind zijn … bomen klimmen, een zelfgemaakt schip waar ze het water mee over kunnen steken … dagdromen … even weg … Hoe leg je het nu uit aan de kinderen dat dit allemaal straks niet meer kan en zeker ook niet mag. Want joh ga jij lekker naar de stad of nog verder weg naar een grote bieb en haal daar maar je boeken ! Want hier op school doen we niet aan dit soort

onzin. Want zo gaat het straks, als de kinderen het niet meer weten dat er op school boeken zijn, om te lenen, om te lezen om te vragen aan degene die er zit of je dit of dat boek kan lenen en of je dit of dat misschien voor me weg wilt laten zetten … “dan haal ik het straks op als ik naar huis ga”? Deze Corona tijd laat al zien dat alles anders moet, we houden netjes afstand, alhoewel dat gaat ook al minder …. Lees veel en vaak want dat is goed voor je hersenen en jouw ontwikkeling … of nee … dat wordt straks ook minder als het op school niet meer kan of mag. Want een school bieb? Wat is dat? Ik ga thuis lekker gamen en spelletjes doen op mijn mobiel … een boek lezen … bah dat is ouderwets ! Gaan we hier naar toe met de school biebs ? Jammer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: