LPG: Inwonerspeiling op 17 maart 2021!

GraverMaat: dankzij een Whatsapp berichtje van mijn broer André kan ik onderstaand Facebookbericht van de LPG plaatsen.  

Ze nemen hier bij ook weer het voortouw. 

Op IBabs kon ik geen onderliggende stukken voor die vergadering vinden. 

Inwonerspeiling 17 maart 2021!

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 juli a.s. zullen we samen met de VVD & Keerpunt een motie indienen om de inwonerspeiling te houden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Onze overwegingen:

– Het de uitgesproken wens van de gemeenteraad is om de inwonersraadpleging te houden zodra dat mogelijk en verantwoord is.

– Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer heeft laten weten dat rond de verspreiding van het coronavirus de komende maanden onzekerheid zal blijven bestaan, maar dat de anderhalve meter afstand voorlopig wel zal gelden waardoor het organiseren van verkiezingen maatregelen met zich mee zullen brengen.

– De minister in samenwerking met de Kiesraad momenteel scenario’s aan het uitwerken is hoe een verkiezing te organiseren is mede ook met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

– De minister hoopt dat de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021 door zal kunnen gaan waarbij rekening gehouden zal moeten worden met beperkende maatregelen, waaronder de manier waarop stembureaus moeten worden ingericht.

– Het met het oog op de te nemen maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus verstandig is om de inwonersraadpleging gelijk met deze Tweede Kamerverkiezingen te houden.

– Hierdoor ook een hoge opkomst van kiesgerechtigden verwacht mag worden.

– De kosten voor het houden van deze inwonersraadpleging lager zullen zijn omdat deze gelijk met de Tweede Kamerverkiezing plaatsvindt.

– Door de besluitvorming van de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert er geen tijdsdruk meer bestaat over het moment van de inwonersraadpleging in relatie tot het besluit dat de gemeenteraad zal nemen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Grave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: