Koen Leurs schreef mee aan public statement Black Lives Matter.

GraverMaat: Koen Leurs schreef met collega’s uit andere Europese landen onderstaand  public statement.
Ik wil dit openbare statement graag delen via dit medium. 
Hij is lid van ECREA. 
ECREA is een netwerk van communicatiewetenschappers dat zich toelegt op de ontwikkeling van communicatieonderzoek en hoger onderwijs in Europa.
 
 
public statement BlackLivesMatter https://ecrea.eu/Public-Statement-Committee
 

In Nederlands:

Met deze openbare verklaring wil ECREA haar volledige solidariteit betuigen met de wereldwijde mensenrechtenbeweging #BlackLivesMatter. De beweging kwam in een stroomversnelling na de gruwelijke moord op George Floyd op 25 mei 2020 door de politie en heeft zich wereldwijd verspreid.

Als mens handelen we solidair met degenen die het slachtoffer zijn van politiegeweld en degenen die het slachtoffer zijn van racistische daden.
Als Europeanen erkennen we een bijzondere urgentie om systemisch racisme aan te vechten dat wordt veroorzaakt door de verbanden tussen koloniale, imperialistische en supremacistische legaten.
Als communicatie- en mediawetenschappers moeten we overwegen hoe we onze institutionele macht kunnen benutten en hoe we onze praktijken binnen het hoger onderwijs kunnen transformeren om inclusieve en diverse gemeenschappen te bevorderen.
Kolonialisme, imperialisme en etnno-nationalisme hebben hun stempel gedrukt op ons veld en in verschillende mate op het hoger onderwijs in het algemeen in Europa. Het is bijzonder dringend om te verklaren hoe koloniale en racistische lijnen de hedendaagse constellaties van media en communicatie vormgeven, bijvoorbeeld in discussies over migratie en nationalisme. Dit is een oproep aan alle academische instellingen om deze erfenis het hoofd te bieden.

We erkennen dat een transformatie van de academische wereld noodzakelijk is. Dit proces van verandering en zelfstudie kan alleen maar dialoog zijn. Voor dit doel kunnen we voortbouwen op het werk dat is verricht op het gebied van ras, discriminatie en communicatie door vroege carrières en gevestigde ECREA-leden. We nodigen ook al onze leden uit om hun suggesties en ideeën over het onderwerp te delen met de directie, sectie, TWG en netwerk managementteams, of de Public Statement Committee.

 Koen Leurs, PhD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: