Reactie van Wil Baaijens op brief ongeruste Lunette bewoners.

GraverMaat: Wil Baaijens stuurde me onderstaande reactie toe na de publicatie van de ingekomen brief over het kappen van bomen op de Lunette.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de laatste aanpassing van het Lunette plein.

Toen is er een nieuwe bestrating aangelegd.

Beste Jacques.

Op  de brief van de dames over het kappen van bomen op de Lunette zou ik graag  het volgende commentaar willen geven.

Allereerst mijn waardering voor de reactie van de Dames Veltkamp en van Heijster op het plan van de gemeente om bomen te kappen op de Lunette.

Een paar jaar geleden werd op de Lunette al een prachtige majestueuze kastanjeboom om economische redenen als onkruid gekapt.

Om economische-/bezuinigingsredenen zullen meer bomen in Grave en op de Lunette worden gekapt.

Volgens het college en een raadsmeerderheid is er gelukkig genoeg geld in Grave (wij staan er financieel goed voor) om de Lunette qua groenvoorziening toch een mooie uitstraling te geven b.v. door inschakeling van een professionele stedelijke groen- of landschapsarchitect.

Voor weinig geld is voor het toeristentrekkende centrum van de stad best een nog betere uitstraling te creëren. Bevordering van toerisme is immers een economisch speerpunt van de huidige bestuurscoalitie.

Voor een kapitaalkrachtige gemeente moet dat geen probleem zijn.

Voor de sportaccommodatie “Kranenhof” bijvoorbeeld is voor de landschappelijke aankleding (inclusief legeskosten) € 92.589 geraamd. Voor de helft van die prijs zijn er best wel wat bomen en struiken op de Lunette te zetten zou ik zeggen.

M.v.g. wil Baaijens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: