De GelderlanderLaatste NieuwsVoorpagina

De Gelderlander: Niets kan de nieuwe Lidl in Grave nog tegenhouden.

De locatie waar de nieuwe Lidl gaat komen.

GraverMaat: De Gelderlander meldt op de digitale krant dat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan over de verplaatsing van de Lidl naar de Mgr.Borretweg.

Niets kan nieuwe Lidl in Grave nog tegenhouden.

Rechtszaken, hoorzittingen bij de bezwaar- en beroepscommissie en uiteindelijk een behandeling door de Raad van State, het heeft allemaal niet mogen baten.

De Raad van State heeft alle bezwaren die er zijn tegen de komst van de Lidl op het terrein van het voormalige tuincentrum aan de Mgr. Borretweg in Grave verworpen.

Meer in de digitale Gelderlander en morgen in de papieren editie.

Als u Lidl in het zoekvenster intypt krijgt u de geschiedenis van de ombouw van Tuincentrum van de Venne te zien. Oorspronkelijk zou er een zelfbouw project voor woningen gerealiseerd worden. Onder wethouder Daandels is verzuimd om het bestemmingsplan aan te passen>>>> zie verder……

Toen dat jammer genoeg strandde kwam een projectontwikkelaar met het Lidl project op de proppen.

Scholen in de buurt, buurtbewoners en de ondernemersvereniging Graveon trokken gezamenlijk op in hun protest.

Graafse ondernemers moeten met lede ogen toezien dat dit plan van de Lidl om naar een grotere locatie te verhuizen nu gerealiseerd gaat worden.

In mijn archief vond ik een artikel uit de Gelderlander na een eerdere rechterlijke uitspraak. 

Ondernemersvereniging Graveon en Centrummanagement beraden zich ook. Ondernemer Rolf Schouten: “Voor het behoud van het centrum van Grave willen we het maximale eruit halen. We besluiten volgende week of we in beroep gaan. Het college heeft eerder ingestemd met een detailhandelsplan en is geen voorstander van uitbreiding van supermarktruimte”.

De bezwarencommissie verwijt het college dat ze het bestemmingsplan niet tijdig heeft gewijzigd. De voorgeschiedenis is bekend. Alles was in kannen en kruiken om nieuwbouw van woningen te realiseren. De gemeente was enthousiast en zegde toe medewerking te verlenen.

Maar het college verzuimde het bestemmingsplan aan te passen van detailhandel naar woningbouw.

Projectontwikkelaar Regge-Invest dat overal in Nederland zoekt naar mogelijkheden voor het bouwen supermarkten zag dit en sloot een deal met eigenaar Van der Venne.

In reactie zegt interim-wethouder Van Dieperbeek: “Het college kon niet anders handelen dan nu is gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *