Eindhovens Dagblad: CDA maakt zichzelf belachelijk in Brabant.

GraverMaat: In het Eindhovens Dagblad trof ik dit commentaar aan van het hoofd Opinie.

Binnen whatsapp groepen circuleren de namen van Eric Ronnes en Mark Janssen van Gaal als nieuwe gedeputeerde en nieuwe voorzitter van CDA Brabant. 

COMMENTAAR

Terwijl rijk en gemeenten de handen vol hebben aan de coronacrisis, zou je bijna vergeten dat ook nog zoiets bestaat als de provincie. Dat van de provincie weinig wordt vernomen is niet ongebruikelijk.

De afstand tussen burgers en provinciehuis is groot en veel mensen hebben geen idee van wat de provincie doet. Al is door de confrontatie met de boeren in Brabant inmiddels wel duidelijk dat de provincie wat te zeggen heeft over de natuur, de omvang van de veestapel en de daarmee samenhangende stikstofproblematiek.

Chris Paulussen, hoofd opinie ED. Reageren: opinie@ed.nl

Daarbij is het zodanig mis gegaan dat de coalitie ten val kwam en dat VVD en CDA nu met steun van Lokaal Brabant een nieuw college van Gedeputeerde Staten willen vormen met Forum voor Democratie. Met als inzet het te vriend houden van de boeren.

Dat de VVD daartoe bereid is, daar lijkt binnen en buiten de partij niemand van op te kijken. Anders ligt dat met het CDA, waarvan intern en extern toch een wat meer principiële opstelling wordt verwacht.

Een debat in de partij is in coronatijd moeilijk, maar daar is ook geen serieuze poging toe gedaan door het bestuur van het CDA Brabant. De door CDA-prominenten aan de kaak gestelde peiling van de leden was zo sturend, dat het lachwekkend was. In één ding vergissen de partijprominenten zich, niet de provincie dreigt door dit avontuur van binnenuit te worden uitgehold, maar het CDA. De uitkomst doet er nauwelijks nog toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: