Dossier samenwerking Land van CuijkGRAVELaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Grave gaat digitaal vergaderen. Inwonersraadpleging uitgesteld.

GraverMaat: In het gemeentelijk programma IBabs las ik in de griffiersbrief alles over hetgeen de fractievoorzitters in de agendacommissie hebben besproken. 

Uit de agendacommissie.

Afgelopen dinsdag hebben de fractievoorzitters met elkaar digitaal overlegd. Het begin verliep verre van vlekkeloos. Nadat op het systeem Zoom was overgestapt, omdat Face- time niet lukte, hebben we uiteindelijk op een redelijk goede manier met elkaar digitaal kunnen vergaderen, waarbij raadslid Litjens telefonisch was aangehaakt.

Dat was voor iedereen even wennen. Er werd de afspraak gemaakt dat er niet geïnterrumpeerd kon worden en de voorzitter gaf iedereen om de beurt het woord. Digitaal vergaderen vergt dus meer vergaderdiscipline.

De agendacommissie heeft het volgende besloten:

Er vindt een openbare, digitale raadsvergadering op 9 april plaats, uiteraard met als randvoorwaarde dat de Spoedwet digitale besluitvorming dan is ingegaan, zodat alle raadsleden hieraan kunnen deelnemen.

Mocht de Spoedwet nog niet zijn ingegaan, dan wordt de vergadering doorgeschoven naar dinsdag 14 april. De uitzending wordt verzorgd door 0486.tv.

Alle fractievoorzitters hebben ingestemd dat de fysieke raadpleging op 14 mei NIET doorgaat. Omdat 9 april te laat is om Procura af te zeggen (deadline is 7 april), wordt afgesproken dat de griffier Procura nu zal berichten dat de raadpleging op 14 mei niet doorgaat, zodat er geen drukkosten worden gemaakt.

Het agendapunt “Voortgang inwonersraadpleging’ wordt geagendeerd voor de raad van 9 april.

De agenda voor 9 april is vastgesteld.

De agenda voor de commissie Ruimte op 14 april is vastgesteld. Dit is ook een digitale vergadering. Mocht de raadsvergadering worden verzet naar 14 april, dan vindt op 21 april de commissie Ruimte plaats.

De agendapunten voor de raadsvergadering van 12 mei zijn vastgesteld. Dit betreffen de 4 raadsvoorstellen uit de commissie Ruimte en de overgebleven 6 B-stukken van de geannuleerde raadsvergadering van 24 maart.

De werkbijeenkomst kernendemocratie / burgerparticipatie op 26 mei is geannuleerden wordt op een later moment opnieuw ingepland.
De werkbijeenkomst ouderenbeleid is voorlopig ingepland op 28 september.
Het verslag is via iBabs opgesteld, per agendapunt in te zien via het icoon ‘hamer’.
Daarnaast is het complete verslag opgenomen in iBabs bij de volgende agendacommissie op 19 mei.

Digitale raadsvergadering 9 april, mogelijk 10 april vervolg.

Op 9 april vindt een openbare, digitale vergadering plaats. De link om deze vergadering te volgen via youtube (het kanaal van 0486.tv) wordt bij de vergadering geplaatst (uiterlijk een dag voor de uitzending).

Daarnaast gaan we de uitzending ook via de reguliere geluidsregistratie uitzenden.

De agenda voor deze raadsvergadering is inmiddels gepubliceerd in iBabs.

Heeft u opmerkingen over de ingekomen stukken? Mail deze uiterlijk donderdag 9 april voor 12.00 uur naar de griffier.
Heeft u een mededeling? Meldt dit dan uiterlijk donderdag 9 april voor 12.00 uur aan de griffier.

Heeft u opmerkingen over de besluitenlijst van 18 februari? Mail deze dan ook uiterlijk 9 april voor 12.00 uur naar de griffier.

M.b.t. agendapunt 7: Regionale samenwerkingsagenda Noordoost Brabant 2021-2024heb ik op verzoek van de agendacommissie het raadsbesluit aangepast en hierover een korte memo aan de stukken toegevoegd. Het betreft het toevoegen van de 6 voorstellen vanuit de voorbereidende regionale bijeenkomst aan het besluit.

M.b.t. agendapunt 10: benoeming en beëdiging wethouder Lemmen. Zowel de conclusie van de screening door Capra als de VOG is ontvangen. Dit is verwerkt in het raadsvoorstel. De uitwerking van de benoeming volgens de spoedwet is voorgelegd aan de Vereniging van Griffiers. Zij hebben het doorgestuurd naar BZK. Zodra daar
meer duidelijkheid over is, wordt u via mail geïnformeerd. Het kan zijn dat we op 10 april rond 11.00 uur een extra raadsvergadering plannen voor de beëdiging van de wethouder.

M.b.t. de aanwijzing van de griffier. Deze stukken worden uiterlijk a.s. dinsdag toegevoegd.

M.b.t. de voortgang inwonersraadpleging. Het streven is de memo op 7 april aan de stukken toe te voegen. Omdat nu besloten is om de fysieke inwonersraadpleging niet door te laten gaan, is het aan de fracties om (indien gewenst) hierover een motie in te dienen over het vervolg, zodat de raad hierover een nieuw besluit kan nemen.
.
Raadsleden worden via de mail verder over deze vergadering bericht.

Commissie Ruimte 14 april.Op 14 april vindt de commissie Ruimte plaats. De agenda bestaat uit de 4 raadsvoorstellen die zijn gepubliceerd bij de agendacommissie. De agenda van de
commissie Ruimte wordt uiterlijk 7 april gepubliceerd.
Heeft u vragen? Stel ze dan uiterlijk woensdag 8 april voor 12.00 uur aan de griffie.
Beantwoording volgt dan op dinsdagochtend 14 april (i.v.m. Tweede Paasdag op 13 april)
Het betreft een digitale vergadering. Dit betekent dat u per fractie de deelnemers aan de griffie dient door te geven. En de woordvoerders per agendapunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *