De GelderlanderDossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Kieswijzer no. 21: Theo Lemmen volgt Ben Peters op als wethouder.

GraverMaat: De Gelderlander schreef ook een artikel over de komst van de nieuwe wethouder en de verschuivingen in de coalitie.

Keerpunt 2010 gaat de coalitie steunen. Ben heeft meteen ook zijn bezwaren tegen een derde wethouder ingeslikt!!

Theo Lemmen (VVD) uit Escharen wordt de nieuwe wethouder van de gemeente Grave. Lemmen volgt daarmee Ben Peters (CDA) op die moest opstappen na onenigheid binnen de coalitie LPG-CDA. De VVD wordt in de coalitie de nieuwe partner van de LPG. Keerpunt 2010 gaat de coalitie ondersteunen.

Lemmen was onder meer voorzitter van ijshockey-eredivisionist Devils in Nijmegen. Hij is oud-directeur bij afval- en reinigingsbedrijf Dar en hij is een paar jaar geleden bij NEC bezig geweest met de zoektocht naar sponsoren.

Smalle coalitie

Er ontstaat in Grave een smalle coalitie. LPG en VVD hebben samen 7 van de 15 raadszetels. Met de steun van Keerpunt 2010 komt er een krappe meerderheid van 8 tegen 7 voor de oppositie van VPGrave (2 zetels), CDA (3), Liberaal Land van Cuijk (1) en D66 (1). Keerpunt 2010-raadslid Ben Litjens heeft al vaker aangetoond een eigenzinnige koers te varen.

De coalitie LPG en CDA brak nadat het CDA zich had uitgesproken voor een volksraadpleging, Nadat de gemeente Mill en Sint Hubert had besloten om mee te gaan met de fusie naar een nieuwe gemeente Land van Cuijk, met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, was voor het CDA duidelijk dat zelfstandig blijven geen optie meer is.

Binnen de coalitie was afgesproken dat tot 2022 niet over welke fusie dan ook gesproken zou worden.

Ontslag op 18 februari

Daarop zegde de LPG, voorstander voor zelfstandigheid, het vertrouwen op in het CDA als coalitiepartner. Daardoor kon wethouder Peters niet anders dan op 18 februari zijn ontslag indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *