Grave improviseert, past aan en overwint! Update bericht 7,8,9.10.

GraverMaat: Nu de crisis van het coronavirus steeds verder om zich heen grijpt begin ik een nieuwe serie met berichten over activiteiten die spontaan opborrelen in Grave, Escharen, Velp en Gassel.  

De politiek is, terecht, weken stil gelegd. 

De foto boven dit bericht is van Hans Huizing. Hij gaf me toestemming om deze foto te plaatsen. 

De bekende columnist Bas Heijne, van de NRC, inspireerde me om deze nieuwe serie berichten te plaatsen onder bovenstaande kop:

Grave improviseeert, past aan en overwint.

Op Facebook verscheen dit bord dat bij de Lunette is geplaatst. 

Bericht 10: Toon’s Bloemenwinkel.

Zojuist weer nieuwe aanvoer we gaan gewoon door volgens de regels van het RIVM!!Bestel online telefonisch of haal het op en nog steeds aangepast bezorgtarieven!!

Bericht 9: Coronahulp Grave heeft inmiddels ruim 400 leden.

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE – Gravenaar Chiel van Haren startte vorige week op Facebook een actie om mensen die door het coronavirus in de problemen komen, hulp te bieden. Inmiddels telt ‘Coronahulp Grave’ al meer dan 400 leden.

Chiel van Haren: “De moeilijkheid was om te weten te komen wie hulp nodig had. Daarom hebben we posters laten drukken. Afgelopen dagen zijn deze posters verspreid door heel Grave, met uitzondering van de buitengebieden. Hang ze voor je raam en laat zien dat je hulp kunt bieden, dan wel hulp kunt gebruiken. Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn hulp te bieden of nog geen hulp nodig hebben, bewaar de poster, wie weet komt hij later van pas.”

Geen poster ontvangen? Er ligt nog een aantal posters bij de supermarkten, zolang de voorraad strekt.

Bericht 8: Gitaardocente Hermine Veltkamp daagt kinderen uit met muziek bezig te zijn.

ARENA:  Annelies Graafsma

GRAVE – Overal zijn er mensen die iets willen doen om de tijd die we thuis moeten doorbrengen lichter te maken. Hermine Veltkamp, gitaardocente uit Grave, roept kinderen tot en met 12 jaar op een werkstuk te maken over muziek. Het is een wedstrijd waarmee een prijs te winnen valt.

Hermine: “Ik daag kinderen graag uit om met muziek bezig te zijn. Normaal doe ik dat vanuit thuis in mijn lessen. Nu ook online. Ik heb een wedstrijd bedacht voor kinderen. Gewoon uit enthousiasme en om ouders te ondersteunen in deze tijd van isolement. Als je meedoet kun je kiezen uit verschillende muziekonderwerpen. De opdracht: maak een werkstuk met tekst en plaatjes van tenminste drie bladzijden. Je mag het werkstuk digitaal maken, lever het dan als PDF aan, zodat je zeker weet, dat de opmaak blijft zoals je het bedoeld hebt. Je mag het ook printen, eerst mij mailen en dan komen afgeven aan de deur met anderhalve meter afstand. Dat laatste kan zolang we nog naar buiten mogen.”

Het werkstuk
Het werkstuk moet gaan over de (verschillende soorten) gitaar, de geschiedenis van de muziek, een gitaarcomponist, Flamenco, Zuid-Amerikaanse muziek, over een zelfgekozen artiest waar je fan van bent of over de ukelele, zo’n klein gitaartje. Veltkamp: “Het zijn onderwerpen waar ik zelf vanuit mijn vak veel van weet en warm voor loop. Als je het over de geschiedenis van de muziek hebt, kun je een periode kiezen, ‘van vroeger tot nu’, maar ook bijvoorbeeld ‘de jaren ’80’. Weet je dat de ukelele op dit moment superpopulair is?”

Wat kun je winnen?
De wedstrijd is bedoeld als een leuke educatieve activiteit. Ouders mogen van Hermine best meehelpen. “Het is belangrijk om je naam en geboortedatum te vermelden op het werkstuk. De eerste prijs is een poster van jezelf in een gewenste omgeving. Dat kan zijn samen met je favoriete artiest, jij op een groot podium of iets anders; je mag zeggen hoe je het wilt. De tweede prijs is een earphone met volume&microfoon en de derde prijs is een coole zonnebril.”

Iedereen krijgt antwoord van Hermine. “Dus ook als je niet wint, reageer ik natuurlijk wel op je werkstuk”, verzekert ze. De winnaar wordt bekendgemaakt in weekblad Arena en op Arenalokaal.nl. Meer informatie: hermineveltkamp67@gmail.com.

Bericht 7: Diverse nieuwe activiteiten op Facebook in Grave.

#GraveMastersOnline =
voor ondernemers, zzp-er, docent en ga je online aan de slag: wees welkom om hier je product of dienst aan te bieden. Het is gratis.
(initiatief van Mirjam Schouten-Vanlaer)

#GraveEvents =
voor Graafs nieuws en actualiteiten
(initiatief van Mirjam Schouten-Vanlaer)

#CoronahulpGrave =
voor specifieke Corona gerelateerde hulp
(inintiatief van Chiel van Haren)

#Grave_brabant =
voor ontspanning
(initiatief Nina en Marita)

En er is nog veel meer positiefs op Facebook te vinden tik de # en naam in en sluit je aan. Succes. Met dank aan Tom Schouten.

Bericht 6: Oppepper van onze burgemeester.

Voor iedereen een hart onder de riem!

#SAMENTEGENCORONA

Bericht 5: Streep door de burgerpeiling. 

In de persconferentie vanavond op de televisie is aangekondigd dat alle bijeenkomsten tot 1 juni niet door gaan. Dat betekent dat de burgerraadpleging moet worden uitgesteld. Ook de besluitvorming in de diverse gemeenten om tot een Land van Cuijk te komen zullen niet door gaan denk ik.

Bericht 4:  Burgemeester Roolvink:

Zorgen kan ik niet wegnemen, u helpen misschien wel.

Op 16 maart jongstleden richtte ik me op een ongebruikelijke wijze tot u. Vandaag doe ik dat opnieuw.

Was dat op 16 maart nog niet het geval, inmiddels, 22 maart, kent ook de gemeente Grave diverse inwoners die besmet zijn met het coronavirus en die ziek zijn. Langs deze weg wens ik hen van harte beterschap. Helaas, er zullen nog meer zieken bijkomen, dat is de realiteit. Eerst was het nog gebruikelijk maar nog voor dat in Grave de eerste besmetting werd geconstateerd hield de GGD op met daarover de burgemeesters te informeren. Namen worden vanwege de grote drukte niet meer doorgegeven. Ik weet dus niet wie er in onze gemeente ziek is. Daarom; bent u ziek – of kent u iemand die ziek is – en vindt u het prettig als ik even contact met u opneem, bel dan naar het bestuurssecretariaat van de gemeente Grave, 0486-477260. Zodra de gelegenheid zich dan voordoet, neem ik contact op.

Nu het aantal besmettingen in onze gemeente toeneemt, nemen ook de zorgen toe. Zorgen die ik begrijp maar die ik niet kan wegnemen. De enige aanbeveling die ik kan doen is om de adviezen van het RIVM strikt op te volgen. Dat maakt de kans op besmetting het kleinst. Ook krijg ik steeds meer berichten dat ondernemers en zzp-ers zich grote zorgen maken. Ondernemers zijn bang failliet te gaan. En zzp-ers vrezen zware inkomstenderving. Ook die zorgen begrijp ik heel goed. Door de regering is een pakket van noodmaatregelen ter ondersteuning in het leven geroepen. Wij proberen u te helpen door u op een goede manier van informatie te voorzien via het ondernemersloket op onze website. Ook kijken we als gemeente zelf naar wat we kunnen doen om ondernemers en zzp-ers te helpen.

Er zijn nog veel meer mensen die zich zorgen maken. Ouders omdat hun kinderen niet naar school kunnen. Ouderen die geen bezoek meer ontvangen. Hulpbehoevenden die bang zijn straks zorg te moeten ontberen. Et cetera. Ook hun zorgen kan ik niet wegnemen. Ik kan alleen maar met u hopen dat deze crisis snel overgaat. Intussen adviseer ik u om het landelijke en regionale nieuws goed in de gaten te houden, de adviezen op te volgen maar ook om deze webpagina over het coronavirusregelmatig te raadplegen op actuele, lokale informatie.

Laten we omzien naar elkaar, vooral naar degenen die onze steun goed kunnen gebruiken.

Lex Roolvink

Burgemeester gemeente Grave

Bericht 3: Quirijn van den Berk plaatste onderstaand bericht op Facebook. Als je op de onderstaande link klikt dan krijg je de lieve liedjes te horen.

Lieve liedjes uit Ik app je lief!

Omdat misschien wel juist nú onze acapella medley ‘Lieve liedjes’ (uit ‘Ik app je lief’, 2016) een paar minuten glimlach kan zorgen, in het bijzonder bij de mensen die we even niet fysiek en van dichtbij kunnen liefhebben ❤️. #positivevibes #throwback #doeslief #uitdequnst

Wendy Stoffer plaatste het volgende bericht op Facebook; met foto.

Ik verwacht dat de helikopter met worstenbroodjes niet meer komt… Dan maak ik ze zelf wel 🥳

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: