GRAVELaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Kerkbestuur H. Elisabeth sluit per direct maar tijdelijk parochiecentrum en dagkapel.

Het kerkbestuur van de parochie H. Elisabeth (Escharen, Gassel, Grave, Velp) sluit per direct het parochiecentrum en de dagkapel van de Graafse parochiekerk.
Het betreft een noodzakelijke, maar tijdelijke maatregel.
Het kerkbestuur beseft dat dit grote gevolgen heeft voor de honderden bezoekers van – met name – de dagkapel, die velen dierbaar is.
De aanleiding van het besluit is het feit dat woensdagmiddag een minderjarige insluiper op heterdaad is betrapt toen hij zich – met een handlanger op de uitkijk – toegang verschafte tot de kerkruimte, die overigens goed beveiligd is (met camera’s en een modern alarm‐ systeem).
Het kerkbestuur doet aangifte en geeft de beschikbare camerabeelden aan politie en justitie.
De komende tijd worden de noodzakelijke maatregelen getroffen om de beveiliging te maximaliseren.
Jaargang 9 – nummer 3 – 5 maart 2020
BRIEF
Het is niet voor het eerst dat de monumen‐ tale middeleeuwse kerk aan de Hoofdwagt getroffen wordt door dieven.
De laatste maanden is voor tienduizenden euro’s aan lood en koper gestolen.
De grenzen zijn, wat het kerkbestuur aangaat, bereikt. De lasten die vandalisme en diefstal met zich meebrengen drukken onevenredig zwaar op de parochiële finan‐ ciën.
Deze vormen van toenemende criminaliteit bevorderen het veiligheidsgevoel niet. Het heeft, uiteindelijk, ook consequenties voor de toegankelijkheid van de Dom van Sint‐ Elisabeth, die in 2019 vele duizenden bezoekers verwelkomde en ontegenzeglijk de grootste toeristische trekpleister van de gemeente Grave is.
Totdat de noodzakelijke, aanvullende maatregelen getroffen zijn, zijn kerk en parochiecentrum gesloten en is er sprake van continue bewaking.
Alex van Megen, vicevoorzitter kerkbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *