Hans Satter en Wil Baaijens: “Met modder gooien!”

GraverMaat: De foto boven dit artikel is genomen vanuit hotelkamer 2 in Catharinahof.

Dankzij rijkswaterstaat, die alle schuiven van de stuw open  zette, houdt Grave het droog.

Maar anderszins staat het “water” Grave bijna aan de figuurlijke lippen.

Grave Politiek reageert op de column en raadsverslagen van ARENA journalist Freddy Kloote’.

Deze bijdrage past goed in “Het Theater van de Angst” waarover ik onlangs schreef; met dank aan Yuval Noah Harari.

Met modder smijten

De LPG raakt met haar zelfstandigheidsstreven steeds meer in het nauw. Cuijk en Mill, waarop de hoop van Grave was gevestigd, hebben Grave het nakijken gegeven. Daar wordt hard gewerkt aan een nieuwe toekomst.

Een referendum durft de partij niet aan. Aan de mening van de Graafse bevolking hebben de dames en heren van de LPG geen enkele boodschap.

Inmiddels heeft LPG-adept Freddy Kloote’ zich in de strijd geworpen. En hoe! Inhoudelijk heeft hij niets te melden. Dus gooit hij zijn pleidooi voor een zelfstandig Grave over een heel andere boeg: andersdenkenden beschuldigen, en bespotten, met modder smijten. Daarbij heeft Kloote’ er geen moeite mee om op de man te spelen, hetgeen hem in de Arena goed afgaat *).

Kloote’ noemt de voorstanders van één gemeente Land van Cuijk fanatici, die de ‘stadhouders’ volgens hem “overschreeuwen, uitmaken voor bangeriken en hel en verdoemenis over zich heen gestort krijgen”. Daaroverheen krijgen ze nog een sausje van beledigen over zich heen als toetje” zo schrijft Kloote’. **)

Kloote’ vergelijkt de voorstanders van één gemeente Land van Cuijk met de anti-zwartepiet drammers, de antirokers, de anti-alcoholgroepen, de anti-vleeseters. Kloote’ houdt kennelijk niet van ‘anti’.

Het motto van de herindelers is volgens Kloote’  “blijven schreeuwen”. Deze fanatici hebben volgens Kloote’  “een groter uithoudingsvermogen dan de mensen die bij de realiteit blijven en hun leven niet willen vergokken”. Van drama houdt Kloote’ wel.

In een tweede artikel, bedoeld als verslag (!) van een raadsvergadering maakt Kloote’ het echt bont. Hij richt zijn pijlen dan op raadslid Jacques van Geest, ijveraar voor één gemeente Land van Cuijk. Een mensensoort waarmee Kloote’ op voet van oorlog leeft. Hij stelt dat van Geest bij de bijeenkomst met de accountant, (waarbij Kloote’ zelf niet aanwezig was) heeft zitten slapen of liegt, hetgeen hem volgens Kloote’  in 2008 ook al eens is overkomen en daardoor “de gemeente opzadelde met een strop van 10 miljoen”. Een valse en laffe beschuldiging, slechts bedoeld om iemand te beschadigen.

Kloote’ zegt zelf dat het niet netjes is “om dit in herinnering te brengen”, maar hij zegt zich snel aan te passen aan de “beledigingen van de insprekers” in de raadsvergaderingen.

Beste Freddy Kloote’ wij snappen dat de politieke ontwikkelingen je dwars zitten. Het is ook niet leuk als je straks de witte vlag moet hijsen. Maar dat je je als ‘journalist’ zo laat gaan richting burgers die wat anders denken dan jij en je politieke vrienden, dat is professioneel geblunder en niet acceptabel.

We nodigen je uit om al wat je over het Graafs publiek heen stort in de volgende edities van de Arena hard te maken. Anders is je schrijfsel niet meer dan goedkoop populisme dat bij de LPG een strategie lijkt te zijn geworden en waar jij je als ‘journalist’ heel gemakkelijk voor leent.

Wil Baaijens, Hans Satter; www.gravepolitiek.nl

*) Op de site van de Arena, www.Arenalokaal.nl

**) Stadhouders zijn bij Kloote’ de voorstanders van zelfstandig Grave.

Wil Baaijens, Hans Satter; www.gravepolitiek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: