Dossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Louis Sparidans: Met het oog op de vergadering van vanavond!

Met het oog op de extra raadsvergadering op dinsdag 4 februari. Op dinsdag 4 februari, vindt er opnieuw een extra raadsvergadering plaats in Grave. Als vervolg op de volledig mislukte vergadering van afgelopen donderdag 30 januari. En het gaat voor de zoveelste keer opnieuw  over fuseren of zelfstandig blijven. Wat men jaren voor zich uitgeschoven heeft, de keus moet nu toch écht worden gemaakt. Al dan niet met nog snel vooraf een raadpleging o.i.d. onder de Graafse bevolking.

Die peiling is feitelijk niet meer zinvol. Twee jaar geleden kozen al 6 op de 10 Gravenaren voor een fusie en het is realistisch om te verwachten dat het er nu minstens zoveel zullen zijn.Iedereen weet intussen wel hoe Grave er bij staat. We kunnen ons die kosten beter besparen.

Over wéér extra kosten gesproken, daar zorgt deze week bij toeval ook onze LPG-wethouder van Financiën, Rick Joosten , nog wel voor. U kent hem vast nog wel. Hij was degene die nog geen twee jaar geleden luidkeels verkondigde dat ‘Grave geld zat heeft.’ Desondanks presenteerde hij afgelopen jaar, in oktober, een begroting voor dit jaar (2020), vol met bezuinigingen en belastingverhogingen.

Waarschijnlijk heeft u de belastingaanslag voor dit jaar inmiddels binnen. Iedereen in Grave gaat fors meer betalen voor dezelfde belastingen als in 2019. In mijn eigen geval: 14% meer.Waar blijft al dat geld wat we zogenaamd in overvloed zouden hebben?  

Geloof me maar: Grave had het doodgewoon niet!  Het was alleen maar een trucje om u op de LPG te laten stemmen. Kiezersbedrog? Ach, het komt wel vaker voor, dus het lijkt er (bijna) op, dat zoiets tegenwoordig ‘gerust mag’. Allemaal voor een ‘zelfstandig Grave’!

Laat u dus deze keer, zo ja, niet opnieuw voor de gek hou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *